Anttoonio, Anton

Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori Rekisterinumero VH17-018-1123
Väri, säkäkorkeus Tummanpunarautias, 166cm Omistaja Werry (VRL-12945)
Syntymäaika, ikä 15.01.2014, 3v Kasvattaja Aarnion talli, Honkasalmi evm
Painotus Yleispainotus Koulutustaso VaB, 110cm, CIC1, Vaativa

Anttoonio on rehti hevonen hienoin taidoin, eikä tämä koskaan jätä missään nimessä kylmäksi. Harjatessa tämä ori on kunnollinen herrasmies, joka on varustettu lisäksi hyvällä sydämellä. Anton tutkailee päätä ja korva väännellen ympäristöään uteliaana mutta erittäin tyynenä. Muutama tallityöntekijä on jostain kumman syystä ajatellut, että tämä ihanuus olisi mukamas äksy sen hieman kovanaamaisesta pään muodosta. Mutta se joka tähän uskoo, Anton kyllä on valmis todistamaan väitteet vääräksi. Se hurmaa sen järkyttävän ihana käytöksellä kovamielisemmänkin ihmisen. Kaiken plussana se pysyy paikoillaan, ja liikahtaa pääosin vain jos haluaa vaihtaa asentoa tai kun itse käsittelijä pyytää. Toistaiseksi ei ole löydetty mitään kohtia, mistä ori ei tykkää että harjataan. Varustaessa ainoa ongelma mitä tämän hevosen kanssa on tullut, on suitset. Toki ei tämä aiheuta mitään draamakohtausta, vaan kieltäytyy vain avaamasta suuta ja saattaa välillä siirtää päätään suitsien edestä muualle. Napakka kieltäminen tekee taikoja tällekin käytökselle, eli mitään armeijaa ei tarvitse pistää yrittämään suitsia tälle. Loput varusteet eivät ole laukaisseet mitään huonoa käytöstä, ja luultavasti ei ikinä tule. Taluttaessa Anton kulkee kilttinä poikana taluttajansa tahtiin, eikä ravaile mitään ympyrää ihmisen ympäri.

Jos mietitään kouluratsastusta Antonin kohdalla, ei voi mitään muuta sanoa kuin kyseinen ratsastuslaji on ehdottomasti tämän hevosen vahvuuksia. Erilaiset koululiikkeet sekä -kiemurat ovat kuin luotuja orille, mitään muuta en voi sanoa kuin tämä hevonen kuuluu Hortensian parhaimpien koulutaitajien joukkoon. Antonin askeleet ovat lennokkaat ja ryhdikkäät. Ravi on erittäin tahdikasta, ja kokonaisuudessaan ratsuna ori on kuuliainen, yhteistyöhaluinen ja omaa hyvän tasapainon - mistä onkin apua eri liikkeissä. Erityisimmät vahvuudet ovat koottujen sekä lisättyjen askellajien ratsastus niin käynnissä, ravissa ja laukassa. Taivutukset ja laukanvaihdot ovat myös miellyttäneet silmää kovastikin.
Valjakkoajolaji tulee ehdottomasti toisena, jos mietitään kykyjä eri lajeissa. Kestävyyskokeessa rohkeus sekä yhteistyö ovat yksiä tärkeimpiä asioita, jotta onnistuneita suorituksia tulee ja hymy nousee huulille. Liikehdintä on nopea tempoista ja ori ratsastaa mistä tahansa urhoollisena, kunhan kuskin, groomin sekä hevosen yhteisymmärrys on kohdallaan. Vaikka Anton onkin selvästi koulu- ja tarkkuuskokeiden varma suorittaja, maraton ajetaan kyllä kunnialla lähdöstä maaliin mahdollisemman nopeasti mutta vakaasti. Kuten äsken mainitsin, kyllä, tarkkuus- ja koulukokeet ovat ehdottomasti sellaisia osakokeita, joista ori kyllä pystyy suoriutumaan paremmin kuin hienosti. Askeleet ovat kuten kouluratsastuksessa, eli omasta mielestä lähes täyttä priimaa.

No millainen tämä vahvan luokan suorittaja sitten on esteratsastuksessa tai maastoesteillä? - tätä olen kuullut monilta, joten anna kun annan vastauksen. Toki, rataesteiden hyppääminen ei ole ihan orin vahvuuksia, mutta kyseisessä lajissa pärjätään odotettua paremmin. Anton on rohkea ja varma hyppääjä, jota ei korkeammat ja tai haastavammatkaan esteet saa perääntymään. Satulaan vaaditaan sellainen kuski, joka ymmärtää Antonia, vain tällä tavoin hevosen mahtavat taidot pääsevät näytille. Tämä liikkuu tasaisesti mutta nopeassa tempossa estettä kohti ja ponnistaa korkealle esteen yli. Laskeutuessa jalat osuvat maahaan tasaisesti ja siitä pääseekin jatkamaan saman tien seuraavalle hypylle. Hyppytekniikka ei ole mikään huiman hieno, mutta sijoituksista kyllä huimaa sen tepsivän. Maastoratsastushevoseksi Anton on erittäin urhea sekä on aina vakuuttunut siitä, että osaa toimia eri tilanteessa, jopa jos ratsastaja ei olisi enää selässä. Maastoratsastus muistuttaa suoritukseltaan lähes täysin esteratsastusta, mutta toki tempo saattaa olla tässä lajissa hieman ripeämpi. Kuitenkin Anton suoriutuu tukeista, erilaisista risu ja vesiesteistä tasaisella suoritustyylillä.

Mikäli kohteena on muun muassa kilpailu-, valmennus- tai jokin muu paikka, Anton on sellainen hevonen, joka ei aiheuta tuhoa matkan aikana. Kuitenkin ennen kun päästään sinne matkalle, pitää lastata hevonen matkaan esimerkiksi hevosautoon, -rekkaan tai traileriin. Anton on sellainen herrasmies, joka kyllä astelee innokkaana kaikenlaisiin kuljetusvälineisiin ilman vastustelua. Heinäsäkki on toki yksi plussa puolia, ja onkin varmasti yksi syistä minkä takia niistä vastaväitteitä ei tule. Päästessä valmennus- tai kilpailupaikalle purkaus ei ole ongelma, eikä alkuverryttelyjen suorittamine ole kotioloista poikkeavaa. Valmennuksessa kulkee kuten normaaleissa treeneissä, kilpailuissa taas Anton tajuaa, että tosi on kyseessä, ja siksi pistää pienen kilpailuvietin päälle varmistaakseen tyydyttävänsä ratsastajan taidoillaan. Loppuverryttelyt sujuvat aina rauhalliseen tahtiin.

 
i. Aarnetti evm

170cm, prt

ii. Aarttu evm

170cm, rt

iii. Arttu-poju evm 170cm, rt iiii. Pojun Arma evm 
iiie. Armelia evm
iie. Terttutyttö evm 166cm, vrt iiei. Tervatieto evm 
iiee. Mannekiini evm 

ie. Agatha evm

167cm, prt

iei. Taaga evm 168cm, prn ieii. Taajamalla evm 
ieie. Gaatta evm 
iee. Christina Agatha evm 168cm, vprt ieei. Agenttisurma evm
ieee. Christina evm

e. Agatta evm

159cm, tprt

ei. Artturi evm

157cm, prt

eii. Arttuuri evm 157cm, prt eiii. Arttun Tuuri evm
eiie. Rituuria evm 
eie. Tuuriharppuuna evm 153cm, rt eiei. Harppuna evm 
eiee. Ruutineito evm 

ee. Aarnen Autuus evm

160cm, trt

eei. Koljatti evm 160cm, rt eeii. Koljat evm 
eeie. Jarlotta evm 
eee. Autuuden Aate evm 159cm, tprt eeei. Aatemieli evm
eeee. Autuuden Kasko evm

i. 

ii. 

ie. 

 

e. 

ei.

ee. 

Jälkeläiset

Anton on jalostuskäytössä suomenhevostammoille. Astutuksista voi tiedustella mailin kautta

  • ei jälkeläisiä

ERJ-kilpailut (0 sijoitusta, joista 0 voittoja)

KRJ-kilpailut (0 sijoitusta, joista 0 voittoja)

   

KERJ-kilpailut (0 sijoitusta, joista 0 voittoja)

Näyttelymenestys & VSR-cupit, muut

 
  • 21.06.2017 - irtoSERT - Hortensia (tuom. Jannica)
VVJ-kilpailut (0 sijoitusta, joista 0 voittoja)  
   

 

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | Ulkoasun suunnittelu ja toteutus @ Werry | © Hortensian Suomenhevoset | Hevoset ja ihmiset jotka esiintyy kuvissa, eivät liity mitenkään mainittuihin tietoihin | Hevosen kuvat © kuvaaja ei halua nimeänsä mainittavan / VRL-04373