KV-II, KTK-III

WH Black Baron "Jocé"

Rotu, sukupuoli Suomalainen puoliverinen, ori Rekisterinumero VH16-031-0541
Väri, säkäkorkeus Tummanpunaruunikko, 170cm Omistaja Werry (VRL-12945)
Syntymäaika, ikä 01.06.2016, 9v Kasvattaja Whitehall
Painotus Koulupainotus Koulutustaso Grand Prix

Jocè on hyväkäytöksinen, erittäin taitava koulutaitaja. 

 

i Reddington

fwb, 168cm, tprt

KTK-II

ii Red Devil evm

fwb, prn, 168cm

iii Little Monster evm fwb, trn, 170cm

iie Sweet Georgia evm fwb, prn, 166cm

ie Alchemy evm

fwb, rn, 169cm

iei Mad Scientist evm fwb, rn, 169cm

iee Charlene du Noir evm fwb, rn, 167cm

e Fringe Division

fwb, 170cm, km

KTK-II

ei General Broyles evm

fwb, m, 172cm

eii October evm holst, rn, 169cm

eie Brigardier evm holst, prt, 165cm

ee Miss Farnsworth evm

hann, km, 166cm

eei Walter B. evm fwb, km, 169cm

eee Farcry DOW evm hann, rn, 171cm

ii. Red Devil on punaruunikko suomenpuoliveriori, jolta löytyy säkää 168cm. Ori oli komea ja sillä oli rautaiset hermot. Red Devil on kilpaillut kansallisella tasolla kouluratsastuksessa, sijottuen Grand Prix-luokissa 41 kertaa. Ori oli todella haluttua tavaraa jalostuksessa myös maailmalla. Jälkeläisiä ori on jättänyt jälkeensä jo 14, mutta pakasteita on vielä jäljellä ainakin 8. Jokainen orin jälkeläinen on menestynyt kouluratsastuksen parissa. Red Devil itse elelee tällä hetkellä harrasteratsun elämää ja on kiertelee myös näyttelyissä

iii. Little Monster oli 170cm korkea, tummanruunikko, suomenpuoliveriori. Ori oli oikein mukava ja kiltti. Se oli äärimmäisen hyvin menestynyt Grand Prix-tason luokissa, joista se keräsikin sijoituksia huimat 56 kappaletta. Uransa aikana se voitti luokkansa 8 kertaa. Monster oli kantakirjattu III-palkinnolla. Jälkeläisiä ori jätti jälkeensä yhteensä 9, joista yksi menestynyt ylitse muiden. Monster oli 22-vuotias kuollessaan ähkyyn.

iie. Sweet Georgia oli punaruunikko, 166cm korkea suomenpuoliveritamma. Tamma oli hieman äkkipikainen sekä ailahteleva persoona, joten sen kanssa oli aina välillä melkoisen mielenkiintoista tehdä töitä. Kansallisen tason koulukilpailuissa tamma menestyi kuitenkin oikein hyvin ja sijoittuikin 33 kertaa Intermediate I-tasolla. Tammaa käytettiin myös jonkin verran näyttelyissä ja se saikin niistä muutamia palkintoja. Tamman jokainen jälkeläinen on jollain tapaa saavuttanut menestystä ja niitä on yhteensä 5. Sweet Georgia oli kuollessaan 23-vuotias.

ie. Alchemy oli 169cm korkea, ruunikko suomenpuoliveritamma. Tamma kiersi paljon näyttelyissä ja se myös kantakirjattiin II-palkinnolla. Tamma loukkaantui ennen sen ensimmäisiä isoja kilpailuja ja joutui sen vuoksi olemaan hetken aikaa pois pelistä. Vaikka se pääsikin aloittamaan kisauransa hieman myöhemmin, niin se sijoittui kuitenkin GP-luokissa 29 kertaa. Varsoja Alchemy sai 6, joista jokainen on saavuttanut jonkinlaisen uran kouluratsastuksen parissa. Tamma jouduttiin lopettamaan 19-vuotiaana, koska se jäi salamaniskun johdosta kaatuneen puun alle, eikä mitään enää ollut tehtävissä.

iei. Mad Scientist oli ruunikko, 169cm korkea suomenpuoliveriori. Ori oli kantakirjattu III-palkinnolla, mutta näyttelymenestystä sille ei juuri herunut. Kouluratsastuksen puolella ori olikin oikein näppärä ja energinen. Mad sijoittui GP-luokissa huimat 51 kertaa ja voittoja näistä oli 10! Jälkeläisiä orilta jäi jälkeensä yhteensä 13, joista 5 on saanut loistavan uran kouluratsuina ja osa työskentelee ratsastuskouluissa. Mad Scientist kuoli vanhuuteen ollessaan 29-vuotias.

iee. Charlene du Noir oli ruunikko, 167cm korkea suomenpuoliveritamma. Tamma oli melkoisen menestynyt ja siitä oltaisiin haluttu varsoja vaikka kuinka. Sitä kuitenkin säästeltiin ja haluttiin saada sen kisaura ensin päätökseen ennen kuin tehtäsiin yhtään varsaa. Sijoituksia tamma keräsi GP-luokista 49 kappaletta, näistä voittoja oli 12. Tamma menestyi hienosti myös näyttelyissä ja palkittiin useampaan kertaan. Menestyksensä vuoksi tammala on huimat 10 jälkeläistä, joista jokainen on päässyt kisakentille. Charlene oli kuollessaan 28-vuotias.

 

ei. General Broyles oli Lehtomäen tilan ensimmäisiä kasvatteja. Mustan oriin emä on tilan jalostustyön kantatamma, joten ensimmäinen orivarsa haluttiin jättää kotiin kasvamaan. General Broylesilla oli säkäkorkeutta peräti 172 senttiä, vaikka sen vanhemmat olivat pienikokoisempia. Ominaisuuksiltaan ori oli melkeinpä täydellinen sekoitus vanhempiensa hyvistä puolista. Isältään General Broyles peri näyttävän ulkonäön sekä lahjat aivan kouluratsastuksen huipulle. Emän puolelta tuli hillitty ja yhteistyökykyinen luonne, jonka ansiosta oriitta oli aina miellyttävä käsitellä. General Broyles ehti kilpailla kotimaassa ja ulkomailla saaden hyviä sijoituksia korkeamman tason kouluratsastusluokista. Ori oli jo tekemässä läpimurtoaan Grand Prix -tasolla ruotsalaisen ratsastajansa kanssa, kunnes nousujohteinen taival tyssäsi loukkaantumiseen. Oriin vasen takajalka ei koskaan toipunut entiselleen. General Broyles ruunattiin ja siitä tuli taitava ratsu rauhalliseen harrastuskäyttöön. Ennen ruunausta ori oli ehtinyt saada kuusi jälkeläistä, jotka jäivät sen ainoiksi varsoiksi. Jo nyt on voinut huomata kouluradoilta, että oriin lahjakkuus on siirtynyt jälkikasvulle.

eii. October oli näyttävä ruunikko holsteininhevosori, jonka säkäkorkeus oli 169 cm. Saksalaisessa siittolassa syntynyt ori oli elämänsä ensimmäisten vuosien ajan kuin mikä tahansa muu siittolan kasvateista. October oli toki perinyt vanhemmiltaan erinomaisen rakenteen, mutta se ei vaikuttanut omaavan erityistä lahjakkuutta. Lisäksi ori oli luonteeltaan haastava, joten sen ruunaamista harkittiin useampaan otteeseen. October tarvitsi aikaa ja oikean ihmisen kehittyäkseen parempaan suuntaan. Eräs kokenut ratsuttaja, joka oli työskennellyt jo vuosia siittolassa, ei halunnut menettää uskoaan hevosen suhteen. Hän omistautui oriin kouluttamiselle, ja vähitellen tuloksia alkoi näkyä. Octoberin luonne tasaantui. Samalla selvisi, että ori oli perinyt vanhemmiltaan ulkonäön lisäksi hyviä kouluratsun ominaisuuksia. Octoberille hankittiin oma ratsastaja, jonka kanssa se kilpaili – menestyksekkäästi aina Grand Prix -tasolla asti. Oriin jälkikasvua voi nykyään nähdä kilpakentillä. Sanotaan, että monet varsoista olivat isänsä tavoin hieman hitaita kehittymään, mutta ovat myöhemmin puhjenneet kukkaan.

eie. Brigardier syntyi saksalaisessa siittolassa, josta se myytiin nelivuotiaana kansainvälisestikin tunnetulle kouluratsastajalle. Punarautias holsteininhevostamma kasvoi ratsastajan tallissa ja osallistui ensimmäisiin kilpailuihinsa hänen kanssaan. Säkäkorkeutta 165 cm:ä omanneella tammalla ei kuitenkaan riittänyt lahjoja aivan kouluratsastuksen korkeimmalle tasolle. Parhaimmillaan Brigardier kilpaili Intermediate I -luokissa, joissa se keräsi hyviä sijoituksia. Tamma siirtyi vähitellen kouluratsastajan suojattien opetusmestariksi, jonka kanssa nuoret tulokkaat saattoivat kokeilla kykyjään vaativimmissa luokissa. Yksi suojateista sattui olemaan puoliksi suomalainen nainen, joka ihastui Brigardierin hyvään luonteeseen. Nainen osti tamman ja muutaman Saksassa vietetyn vuoden jälkeen hän palasi kotiin oma hevonen mukanaan. Brigardierilla oli aluksi vaikeuksia sopeutua uuteen kotiinsa, mutta ajan kanssa siitäkin selvittiin. Tamman omistaja aloitteli suomalaisten puoliveristen kasvatusta, ja Brigardierista tuli jalostustyön kantatamma. Jälkikasvulleen tamma on periyttänyt ainakin hyvää luonnettaan. Brigardier eli kunnioitettavaan 23 vuoden ikään ja menehtyi lopulta omassa karsinassaan yön aikana.

ee. Miss Farnsworth syntyi tunnetussa saksalaisessa siittolassa. Hannovertamma oli yllättävän siro ja pienikokoinen siihen nähden, että sen vanhemmat olivat rakenteeltaan kookkaampia. Tamman säkäkorkeus oli 166 cm:ä. Kimo tamma myytiin jo nuorena omaa valmennustallia pitävälle takavuosina menestyneelle kouluratsastajatähdelle. Uusi omistaja satsasi tosissaan Miss Farnsworthin koulutukseen, sillä hän näki tammassa paljon potentiaalia. Kilpauran alkaessa menestystä ei tullut heti, mikä herätti joissakin epäilyksiä hevosta kohtaan. Omistaja kuitenkin jaksoi uskoa tammaan, ja vähitellen hänen uskonsa palkittiin. Miss Farnsworthia kokeili useampikin ratsastaja, mutta lopulta yhteinen sävel löytyi vastikään tasokkaampiin luokkiin siirtyneen nuoren saksalaisen ratsastajalupauksen kanssa. Hänen kanssaan Miss Farnsworth kilpaili Grand Prix -tasolla menestyksekkäästi. Vuosien varrella tamma päätyi suomalaisen sijoittajan omistukseen ja sitä kautta Lehtomäen tilalle. Tässä vaiheessa tamman kilpaura loppui, sillä ikää oli jo kertynyt ja jalkavaivojakin oli. Miss Farnsworth sai Suomessa kaksi varsaa, kumpikin tammoja. Kaksi aiempaa varsaa syntyivät Saksassa.

eei. Walter B oli suomalainen puoliverinen, jolla oli säkäkorkeutta 169 cm. Ori syntyi Suomessa tilalla, jossa puoliverikasvatuksen lisäksi toimi ratsastuskoulu. Jos ori ei olisi tullut niin hyvästä suvusta ja omannut niin hyviä kouluratsun piirteitä, olisi se luultavasti päätynyt jossain vaiheessa ratsastuskoulun tuntihevoseksi. Kimo ori oli ulkomuodoltaan varsin näyttävä tapaus ja se menestyi hienosti näyttelyissä. Walter B palkittiin kantakirjaustilaisuudessa I-palkinnolla. Näyttelymenestyksen ja hyvän luonteen ansiosta Walter B oli suosittu siitosori, jolla on kymmeniä varsoja yksistään Suomessa. Kouluratsastuskentillä ori pärjäsi hienosti Intermediate-tasolla. Se starttasi myös Grand Prix -luokissa, mutta niissä menestys jäi saavuttamatta. Walter B myytiin 12-vuotiaana Ruotsiin, jossa sillä ratsasti nuori kouluratsastajalupaus. Walterin kanssa ratsastaja nousi kilpailemaan tasokkaammissa luokissa. Ori pääsi viettämään ansaittuja eläkepäiviään 17-vuoden iässä, jolloin jalkavaivat estivät sen kilpauran jatkumisen. Tästä eteenpäin Walter oli parin vuoden ajan jalostuskäytössä. Sen jälkikasvua löytyy Pohjoismaista, Suomen lisäksi eniten Ruotsista.

eee. Farcry DOW oli suurikokoinen ruunikko, jonka säkäkorkeus oli 171 cm. Hannovertamma syntyi saksalaisessa siittolassa, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti hyvänä hannoverinhevosten kasvattajana. Tamman elämän alkutaival oli valitettavan hankala, sillä sen emä menehtyi pian varsomisen jälkeen. Farcrylle etsittiin sijaisemä, joka kaikkien helpotukseksi hyväksyi vieraan varsan. Farcry oli jo pienestä pitäen paljon tekemisissä ihmisten kanssa, koska sitä ruokittiin välillä maidonvastikkeella. Varmaankin ainakin osittain sen takia tammalla oli myöhemmin hankaluuksia sopeutua lajitovereiden seuraan esimerkiksi laitumella ollessa. Hankala alku kasvatti hevosesta varsinaisen sisupussin, joka oli luonteeltaan oikea taistelija. Kilpakentillä tamma oli valmis tekemään kaikkensa ratsastajan eteen, kunhan keskinäinen luottamus hevosen ja ratsastajan välillä oli kunnossa. Farcry kilpaili korkeimmillaan Intermediate II -tasolla, jolla se menestyi hienosti. Kilpailuista kotiuduttiin usein palkintojen kera. Farcry oli koko elämänsä ajan kasvattajansa omistuksessa, vaikka ratsastajat vaihtuivatkin vuosien varrella. Tamma sai neljä jälkeläistä, jotka kaikki jatkavat emänsä jalan jäljissä kouluradoilla.

isän puoli @ Joe | emän puoli @ Lucie

Jälkeläiset

Jocé on jalostuskäytössä

 

KRJ-kilpailut (51 sijoitusta, joista 9 voittoja | 1 KRJCUP)  
 • 27.08.2016 - Kutsu - Int. II – 3/24
 • 21.07.2016 - Kutsu - Grand Prix – 5/30
 • 22.07.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/30
 • 21.07.2016 - Kutsu - Grand Prix – 4/21
 • 22.07.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/21
 • 23.07.2016 - Kutsu - Grand Prix – 1/21
 • 24.07.2016 - Kutsu - Grand Prix – 1/21
 • 25.07.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/21
 • 02.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 2/28
 • 05.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/28
 • 09.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 2/28
 • 10.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 2/28
 • 11.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 4/28
 • 22.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 6/40
 • 29.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 6/40
 • 01.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 1/40
 • 04.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 1/40
 • 02.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 5/40
 • 05.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/40
 • 06.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 5/40
 • 07.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/40
 • 09.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 4/40
 • 20.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 5/30
 • 16.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 4/40
 • 31.08.2016 - Kutsu - Grand Prix – 10/210 - KRJ CUP
 • 11.09.2016 - Kutsu - Grand Prix – 1/30
 • 12.09.2016 - Kutsu - Grand Prix – 1/30
 • 12.09.2016 - Kutsu - Grand Prix – 2/30
 • 16.09.2016 - Kutsu - Grand Prix – 4/30
 • 17.09.2016 - Kutsu - Grand Prix – 4/30
 • 18.09.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/30
 • 12.10.2016 - Kutsu - Grand Prix – 1/30
 • 18.10.2016 - Kutsu - Grand Prix – 5/30
 • 24.10.2016 - Kutsu - Grand Prix – 2/30
 • 06.10.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/30
 • 09.10.2016 - Kutsu - Grand Prix – 1/30
 • 13.10.2016 - Kutsu - Grand Prix – 5/30
 • 14.10.2016 - Kutsu - Grand Prix – 4/30
 • 19.10.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/30
 • 18.12.2016 - Kutsu - Grand Prix – 2/30
 • 20.12.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/30
 • 23.12.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/30
 • 24.12.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/30
 • 06.10.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/30
 • 09.10.2016 - Kutsu - Grand Prix – 1/30
 • 13.10.2016 - Kutsu - Grand Prix – 5/30
 • 14.10.2016 - Kutsu - Grand Prix – 4/30
 • 19.10.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/30
 • 18.12.2016 - Kutsu - Grand Prix – 2/30
 • 20.12.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/30
 • 23.12.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/30
 • 24.12.2016 - Kutsu - Grand Prix – 3/30
 

 

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | Ulkoasun suunnittelu ja toteutus @ Werry | © Hortensian Suomenhevoset | Hevoset ja ihmiset jotka esiintyy kuvissa, eivät liity mitenkään mainittuihin tietoihin | Hevosen kuvat © ransu.kuvat.fi / Suomen Hippos:Eero Perttune