SV-III, KTK-II, KEV-II, EV-I, SLA-I, KV-II

Hortensian Lunttaaja, Kurre

Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori Rekisterinumero VH16-018-1313
Väri, säkäkorkeus Vaaleanruunikko, 153cm Omistaja Werry (VRL-12945)
Syntymäaika, ikä 29.04.2016, 4v Kasvattaja Werry, Hortensia
Painotus Yleispainotus Koulutustaso He A, re. 110cm, CIC1

Kurre on ollut pikkuisesta asti ollut erittäin innokasta sorttia. Aluksi ajattelin, että Kurresta tulisi äitinsä tapaan hieman itsepäisempi kaveri, mutta toisin kävi. Jos pitäisi miettiä että kumpaa vanhemmista ori muistuttaisi luonteen mukaan eniten, se olisi omasta mielestä isä. Isä siksi, koska Kurre osaa toimia ihmisten kuten myös muiden hevosten seurassa suhteellisen asiallisesti. Vanhetessa Kurre alkoi olla hieman vaativampi makuasioissa, mutta luojan kiitos se ei ole ainakaan (vielä) pahentunut.

Kurre toimii hoitajansa kanssa hienosti, eikä toimenpiteissä ole yleensä ongelmia. Huonotkaan päivät eivät normaalisti Kurre lannista tai kovin muuta - ehkä tällöin saattaa olla vain hitusen levottomampi. Harjaaminen onnistuu, kavioiden putsaaminen ja harjan sekä hännän selvittäminen myös. Isänsä tavoin Kurre tykkää ainakin osittain pesuhetkistä, joten pestessä ori on luonnostaan kilttiä ja tottelevaa sorttia. Varustaminen ei tuota päänvaivaa - tai no ei niin paljon kuin luulisi. Välillä Kurre saattaa takkuilla suitsien kanssa, mutta osaa käskemisen jälkeen kyllä käyttäytyä. Taluttaessa kulkee aina taluttajansa vierellä ilman turhaa kiirehdintää.

Kouluratsastukseen Kurre soveltuu paremmin kuin hyvin. Sen emän ollessa hieno koulupainotteinen suomenhevonen, on myös tälle orillekin periytynyt kovasti taitoja koulupuolelle. Myös isältä on saatu taitoja tähän lajiin. Kurre omistaa suhteellisen tasaiset ja sulavat askeleet sekä askellajit, joten työskentely on paljon mukavampaa. Koulutustaso yltää aina helppo a-tasolle saakka, jossa ollaankin ehditty paljon kilpailemaan tämän kanssa. Kapasiteettiä löytyisi totta kai myös vaativa b-tasolle, mutta osa kyseisen tason liikkeistä on ollut hieman haastavahkoja tälle. Kurren kanssa rohkenee treenata kouluratsastusta kunnolla, nimittäin orilla on taipumus miellyttää ratsastajaansa sekä aina yrittää parhaansa - oli tilanne mikä tahansa.

Esteillä Kurre on hieman vauhdikkaampi ja innokkaampi yksilö, mutta ei pidä missään nimessä unohtaa sen taitoja! Orilla ei ongelmia päästä esteiden yli, näyttivät ne millaisilta tahansa, eli erikoisesteet eivät ole mikään pelote. Kieltoja ei myöskään kovin usein nähdä Kurren kanssa, nimittäin tällä on tapana hypätä esteet parhaansa mukaan, vaikka tie esteelle olisi hirveä tai vastaan tulisi erikoisen näköinen este. Vaikka Kurre onkin osittain luonteeltaan kuin formula-auto, ei se kovin paljon vaikuta sen hyppytyyliin. Kurren tyyli hypätä on aika yksinkertainen - kunhan yli päästään niin millään muulla ei ole väliä. Tästä syystä joskus niitä oudon näköisiä hyppyjä näkeekin.
Maastokaveriksi tämä ori on kyllä sopiva sen yhteistyöhaluisuuden takia, vaikka välillä saattaakin tulla pienen pieniä ongelmia Kurren innokkuuden takia. Kuitenkin ori on maastovarma eikä se tunnu oikein pelkäävän mitään. Radan saa yleensä päätökseen turvallisin sekä iloisin mielin - harvemmin ollaan nähty niitä täysiä epäonnistumisia.

Kilpailuissa Kurre käyttäytyy erinomaisesti, vaikka välillä tuntuu tunkevan turpansa joka paikaan - toisin sanoen, sillä saattaa joskus nokka ja jalat kääntyä ihan muualle kuin pitäisi. Verryttelyt saadaan aloitettua ja päätettyä nopeasti ja normaalisti sanoen, ilman turhia säätelyitä. Kurre kuitenkin osaa keskittyä olennaiseen, eli omaan vuoroonsa oikein mainiosti, eikä sen keskittyminen oikein milloinkaan tunnu herpaantuvan.

 
i. Varmajalka

153cm, prt

KERJ-II, KRJ-I, SLA-II, KTK-III, ERJ-I

ii. Vannoja evm

159cm, prt

iii. Juoksupoika evm 158cm, rt iiii. Ranttaliksi evm
iiie. Hoitsu evm
iie. Virran Viemää evm 149cm, prt iiei. Juhlamokka evm
iiee. Vieterin Vilja evm
ie. Finlandia neito evm

149cm, prt

iei. Voimaton evm 153cm, prt ieii. Salattu Tabu evm
ieie. Rauhoittaja evm
iee. Virtasen Tytär evm 152cm, m ieei. Viiksi-Vallu evm
ieee. Pikku-Tyttö evm
e. Salmiakkikuningatar

151cm, m

KRJ-I, SLA-I


ei. Salmiakkisoturi evm

155cm, m

eii. Salmiakki evm 158cm, m eiii. Vuoren Kuningas evm
eiie. Diamondin Loisto evm
eie. Vapauden Aate evm 152cm, m eiei. Rantautuja evm
eiee. Salavaras evm
ee. Hillevin Taikamatto evm

151cm, m

eei. Levoton Poju evm 153cm, m eeii. Sanavapaa evm
eeie. R.D. Tytär evm
eee. Vieras evm 155cm, m eeei. Lipeilijä evm
eeee. Yllätyslahja evm
iiiii. Ranevierijä evm
iiiie. Liisali evm
iiiei. Hoiva-Teppo evm
iiiee. Heitonen evm
iieii. Juhlanaihe evm
iieie. Mokasit evm
iieei. Viljami-Viita evm
iieee. Vieterin Veera evm
ieiii. Salattu evm
ieiie. Tarabia evm
ieiei. Rauhoitettu evm
ieiee. Orvokki evm
ieeii. Vimiksi evm
ieeie. Alluriina evm
ieeei. Pikkumias evm
ieeee. Tavistyttö evm

Emän puoli


eiiii. Ooksä Kuningas evm
eiiie. Vuoren Kreivi evm
eiiei. Riivarii evm
eiiee. Tuike-Loisto evm
eieii. Antautuja evm
eieie. Rakastutaanko evm
eieei. Sala-arvo evm
eieee. Varastettu tyttö evm
eeiii. Saarnattu evm
eeiie. Vapahtaja evm
eeiei. Miehinen mies evm
eeiee. R.D Tyttönen evm
eeeii. Lipeeksä evm
eeeie. Tiira evm
eeeei. Yllätetty evm
eeeee. Lahja evm

Suvusta

ii. Vannoja on punarautias suomenhevosori, joka kilpaili nuorempana aktiivisesti kenttä-, koulu- ja esteratsastuksessa. Ori kierteli kisoissa ympäri Suomea sekä pääsi kerran jopa naapurimaahan kilpailemaan kansainvälisissä. Vannoja oli todellinen ruusukehirmu, joka ei kyllä pettänyt ratsastajan odotuksiaan. Ori syntyi Suomessa kasvatustilalla, mutta muutti 3-vuotiaana osaavalle ratsastajalle kilpailukäyttöön. Vannoja on luonteeltaan mukava ja erittäin yhteistyöhaluinen. Se ei haastanut riitaa tai väitellyt sen mielestä ärsyttävimmistä asioista ja siksi pääsi lasten ratsuksi aina joskus. Kilpailu-uran aikana tämä oli jalostuskäytössä, jonka takia se useita jälkeläisiä. Kuitenkaan orin kohtalo ei ollut niin kaunis kuin itse hevosen luonne. Vannoja mursi takajalkansa treenatessaan maastoesteillä, jonka takia orin kilpailu-ura päättyi siihen. Parin vuoden jälkeen ori jäi jalostuskäyttöön ja kevyeen ratsasteluun.

iii. Juoksupoika oli 158cm rautias suomenhevosori, joka oli tunnettu etenkin sen kilpailu-urastaan sekä jalostusalalla. Juoksupoika kilpaili etenkin koulu- ja estekentillä. Ori oli koulutettu vaativa b-tasolle ja 120cm rataestekorkeuteen saakka. Juoksupoika tunnettiin etenkin hieman suuremmista kilpailuista ja tapahtumista, ja muutenkin siitä kuinka se usein vei palkintoja muiden turpien edestä. Luonteeltaan Juoksupoika oli vauhdikas ja aina intoa täynnä. Yhteistyöhaluisuutta ei pidä myöskään unohtaa, nimittäin tämä kaveri osasi kyllä mennä ratsastajan apujen mukaisesti. Juoksupoika kilpaili aina 20-vuotiaaksi saakka, kunnes siirtyi virallisesti jalostuskäyttöön ja siitä sitten eläkepäiville. Juoksupoika menehtyi kuitenkin 26-vuotiaana vanhuuden oireisiin.

iie. Virran Viemää, eli 149cm suomenhevostamma, oli aktiivisessa kilpailukäytössä etenkin kenttä-, koulu- ja esteratsastuksessa. Tamma oli erittäin taidokas esteillä sekä lisäksi kouluratsastuksessa. Taitoja ei puuttunut, eikä luonteessakaan ollut kovasti virheitä. Kiltti, mutta vauhdikas luonteinen tamma on kyllä ehtinyt tehdä vaikka mitä. Koulutuksen jälkeen Virran viemää kilpaili kouluradoilla helppo a-tasolla ja esteillä 120cm-tasolla. Kuitenkin tammalla huomattiin 16-vuotiaana kroonista kipua jaloissa, joka johtui kovasta rasituksesta, muttei onneksi mistään sairaudesta. Siihen kuitenkin päättyi tamman kilpailu-ura, mutta sen sijaa hevonen toimi siitoskäytössä pitkään. Kuitenkin, Virran viemää päätettiin lopettaa 21-vuotiaana suurien kipujen takia.

ie. Finlandian neito sai nimensä sen kauneuden sekä mahtavan rakenteen takia. Anda oli lisäksi upea yleispainotteinen kilpahevonen, joka kilpaili aktiivisesti esteratsastus-, kouluratsastus-, kenttäratsastus- sekä valjakkoajokilpailuissa. Tamma syntyi isolla tilalla, jossa kasvatettiin paljon suomenhevosia. Andalle oli jo ennen syntymää päätetty tulevaisuus, eli tamman kohtalo oli kilpailla ja sitten saada jälkeläisiä - kuten niin kävikin. Jälkeläisiä syntyi 4 ja kaikista varsoista tuli upeita hevosia. Andan oli luonteeltaan aika arka, herkkä avuille sekä sellainen hevonen, joka ei oikein uskaltanut ottaa riskejä. Anda oli 149cm, punarautias suomenhevonen. Hevonen lopetettiin 21 vuoden iässä.

iei. Voimaton kilpaili aluksi paljon raveissa, mutta noin 5-vuoden iässä sitä aloitettiin kouluttamaan ratsastuspainotteiseksi. Hevosen koulutuksen päätyttyä Veikko kävi monissa koulu-, este-, kenttä- ja valjakkoajokilpailuissa, mutta menestyi parhaiten valjakkoajossa sekä esteillä. Sen askeleet eivät olleet mitkään maailman ihanimmat, joka oli yksi syy minkä takia kouluratsastus ei loppujen lopuksi ollut mikään täydellinen laji tälle, vaikkakin pärjäsi kohtuullisen hyvin. Kilpailu-uran jälkeen ori siirtyi jalostuskäyttöön saaden 5 jälkeläistä. Veikon luonne oli monien mielestä ihana - yhteistyöhaluinen sekä hyväkäytöksinen. Kuitenkin sillä oli tapana ahdistua aika nopeasti uusissa ja pelottavissa paikoissa, joten se oli pieni ongelma. Voimaton oli 153senttinen punarautias ori, joka lopetettiin 19-vuotiaana.

iee. Virtasen Tytär oli hyväkäytöksinen, lempeä, 152senttinen ruunikko suomenhevostamma, jolta löytyi paljon kapasiteettiä lajiin kuin lajiin. Kasvettuaan 2-vuotiaaksi suurella kasvatustilalla, se myyntiin toiselle omistajalle, joka koulutti tammasta mahdottoman hienon kisahevosen. Tytär pärjäsi parhaiten kouluratsastuksessa, mutta muut lajit onnistuivat aikalailla yhtä hyvin. Tamma ansaitsi paljon palkintoja pienistä kuin suurista kilpailuista, myös näyttelyissä pärjättiin todella hyvin. Kilpailu-uransa lopetettua hevonen siirtyi siitoskäyttöön saaden 5 jälkeläistä. Tytär valitettavasti menehtyi sydänkohtaukseen 23-vuotiaana.

 

ei. Salmiakkisoturi oli nuorena suomenhevosena aktiivinen kilparatsu, jonka kanssa ehdittiin kyllä napata paljon ruusukkeita ja pokaaleita matkaan. Ori kilpaili pääosin vaativa b-tasolla alue- ja kansalliskilpailuissa, lisäksi myös mestaruuksiin Shakin kanssa ehdittiin. Shakki lisäksi kävi aina välillä estekilpailuissa, vaikkei niissä kovin hyvin pärjännyt. Luonteeltaan hevonen oli vaativa ja hieman itsepäinen. Vaikkei luonne ollut todellakaan mikään ihana, oli se periaatteessa pieni asia verrattuna sen kouluratsastus taitoihin. Kilpailu-uransa jälkeen hevonen oli jalostuskäytössä, jolloin sai myös 4 jälkeläistä. Shakki oli ruunikko, 155senttinen suomenhevonen. Hevonen valitettavasti lopetettiin 21-vuoden iässä huonojen jalkojen takia.

eii. Salmiakki oli erittäin vauhdikas, mutta taitava kenttäratsu. Vaikka Sami painottuikin tosiaan pääosin sinne kenttäratsastuksen puolelle, kävi se myös paljon yksittäisissä koulukilpailuissa. Sami kilpaili kenttäkilpailuissa CIC1-tasolla kansallisissa ja aluekilpailuissa sekä koulukilpailuissa vaativa b-luokissa. Orin kilpailu-ura päättyi 15-vuotiaana, kun hevonen siirtyi jalostuskäyttöön. Sami sai 5 jälkeläistä, joista suurin osa on hienoja koulu- ja kenttähevosia. Salmiakki lopetettiin 24-vuotiaana vanhuuden oireiden takia. Hevonen oli 158senttinen suomenhevonen.

eie. Vapauden Aate oli luonteeltaan hieman energinen, mutta suhteellisen hyväkäytöksinen hevonen. Vaikka tamma vaati aina ratsastajaltaan aika paljon, kunnioitti se kaikkia niitä, jotka olivat onnistuneet voittaa sen luottamuksen. Vapun kanssa kilpailtiin suurimmaksi osaksi esteillä, koulussa ja maastossa, mutta satunnaisesti sen kanssa käytiin myös valjakkoajokilpailuissa. Vappu hyppäsi 120cm luokissa, koulussa kilpaili vaativa b-tasolla ja kenttäkilpailuissa kilpaili CIC1-luokissa. Menestykäs kilpailu-ura päätettiin 16-vuotiaana tamman siirtyessä siitoskäyttöön. Tamma sai 3 jälkeläistä, jotka olivat kaikki taitavia kilpailuhevosia. Vappu oli 152senttinen, musta suomenhevonen, joka lopetettiin 24-vuotiaana vanhuuden takia.

ee. Hillevin Taikamatto oli taitava kouluhevonen, jolta ei kyllä puuttunut kapasiteettia painotuslajiinsa. Hillen luonne oli hieman tulinen, mutta suhteellisen kuuliainen. Hevonen vaati aina sellaisen ratsastajan, joka osasi käyttää apuja oikein, ja sellaisen jolta löytyi päättäväisyyttä - Hille ei nimittäin aina pakosti ehtinyt kuunnella mitä ratsastaja sille sanoi. Hillevi kilpaili koulukentillä vaativa b-tasolla, mutta kokemusta tuli myös este- ja valjakkoajokilpailuista. Tamma siirtyi siitoskäyttöön 15-vuotiaana, jonka jälkeen sai kolme jälkeläistä. Hille oli 151senttinen, musta suomenhevonen, joka menehtyi ähkyyn.

eei. Levoton Poju oli nimensä mukaisesti aikamoinen kuumakalle, jonka jalat täytyi olla jatkuvasti liikkeellä, oli kyseessä hoitotuokio tai treeni. Vaikka ratsastajalta vaadittiin paljon käsivoimia tämän hevosen hallitsemiseen, kunnioitettiin hevosta pääosin sen taitavuuden takia. Poju kilpailu-ura oli oikeastaan yllättävän menestykäs, omistajat kun luulivat että oria ei pystyisi mitenkään edes käsittelemään. Ori kilpaili etenkin koulukilpailuissa vaativa b-luokissa alue- ja kansallistasolla, mutta ruusukkeita saatiin myös valjakkoajosta ja muutamista estekilpailuista. Poju sai jälkeläisiä kolme, kun se siirrettiin jalostuskäyttöön uransa jälkeen. Orin säkä oli 153senttiä ja väritys oli musta. Menehtyi kotitallinsa laitumelle, luultavasti sydänkohtauksen takia.

eee. Vieras oli nuorena aika hyväsydäminen hevonen, jonka tulevaisuutta mietittiin aika kauan. Vieras oli niin sanotusti ”vahinkolapsi”, joten tämän takia juuri mietittiin tamman uraan tarkasti. Kuitenkin tamma päätettiin kouluttaa kouluhevoseksi, josta tuli loppujen lopuksi hieno koululiikkeiden taitaja - vaikkei olisi uskonut. Vira koulutettiin helppo a-tasolle ja niissä luokissa tamma myös kilpaili. Muutamissa estekilpailuissa Viran kanssa ehdittiin käydä, mutta tamman kanssa tosiaan pääosin kilpailtiin vain koulukilpailuissa. Vira 15-vuotiaana lopetettuansa kilpailemisen siirtyi siitoskäyttöön ja sai kaksi jälkeläistä. Vira lopetettiin pahojen jalkavaivojen takia.

Jälkeläiset

Kurre on jalostuskäytössä.

KRJ-kilpailut (58 sijoitusta, joista 12 voittoja)

KERJ-kilpailut (41 sijoitusta, joista 1 voittoja)

 • 12.05.2016 - Kutsu - Helppo A – 9/100
 • 12.05.2016 - Kutsu - Helppo A – 7/100
 • 26.05.2016 - Kutsu - Helppo A – 6/100
 • 28.05.2016 - Kutsu - Helppo A – 10/100
 • 10.05.2016 - Kutsu - Helppo A – 2/40
 • 15.05.2016 - Kutsu - Helppo A – 6/40
 • 18.05.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 22.05.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/30
 • 01.06.2016 - Kutsu - Helppo B – 5/40
 • 03.06.2016 - Kutsu - Helppo B – 1/40
 • 07.06.2016 - Kutsu - Helppo B – 1/40
 • 07.06.2016 - Kutsu - Helppo B – 1/40
 • 27.05.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 28.05.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/30
 • 21.06.2016 - Kutsu - Helppo B – 3/40
 • 21.06.2016 - Kutsu - Helppo B – 1/40
 • 26.06.2016 - Kutsu - Helppo B – 4/40
 • 01.07.2016 - Kutsu - Helppo B – 2/40
 • 06.07.2016 - Kutsu - Helppo B – 5/40
 • 07.07.2016 - Kutsu - Helppo B – 1/40
 • 27.06.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/40
 • 28.06.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/40
 • 09.07.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/40
 • 13.07.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/40
 • 06.07.2016 - Kutsu - Helppo B – 3/30
 • 12.07.2016 - Kutsu - Helppo B – 6/40
 • 15.07.2016 - Kutsu - Helppo B – 3/40
 • 16.07.2016 - Kutsu - Helppo B – 1/40
 • 19.07.2016 - Kutsu - Helppo B – 6/40
 • 02.07.2016 - Kutsu - Helppo B – 1/30
 • 03.07.2016 - Kutsu - Helppo B – 2/30
 • 06.07.2016 - Kutsu - Helppo B – 3/30
 • 09.07.2016 - Kutsu - Helppo B – 1/30
 • 01.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/40
 • 02.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 2/40
 • 05.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 6/40
 • 09.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 6/40
 • 09.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 6/40
 • 10.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 6/40
 • 17.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/40
 • 18.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/40
 • 18.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/40
 • 14.07.2016 - Kutsu - Helppo B – 3/40
 • 22.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/40
 • 22.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/40
 • 22.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 2/40
 • 28.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/40
 • 22.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/40
 • 25.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/40
 • 25.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/40
 • 29.08.2016 - Kutsu - Helppo A – 2/40
 • 15.07.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/40
 • 16.07.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/40
 • 19.07.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/40
 • 25.07.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/40
 • 26.07.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/40
 • 26.07.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/40
 • 30.07.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/40
 • 20.05.2016 - Kutsu - Helppo – 3/21
 • 14.06.2016 - Kutsu - Helppo – 2/40
 • 16.06.2016 - Kutsu - Helppo – 4/40
 • 18.06.2016 - Kutsu - Helppo – 4/40
 • 08.07.2016 - Kutsu - CIC1 – 5/30
 • 21.06.2016 - Kutsu - Helppo – 6/38
 • 22.06.2016 - Kutsu - Helppo – 3/38
 • 29.06.2016 - Kutsu - Helppo – 2/38
 • 06.07.2016 - Kutsu - CIC1 – 6/40
 • 06.07.2016 - Kutsu - CIC1 – 6/40
 • 23.06.2016 - Kutsu - Helppo – 5/40
 • 14.07.2016 - Kutsu - CIC1 - 4/39
 • 15.07.2016 - Kutsu - CIC1 - 5/39
 • 04.07.2016 - Kutsu - Helppo – 6/40
 • 01.08.2016 - Kutsu - CIC1 – 3/40
 • 22.08.2016 - Kutsu - CIC1 – 2/30
 • 20.07.2016 - Kutsu - CIC1 – 5/30
 • 11.07.2016 - Kutsu - Helppo – 3/30
 • 17.07.2016 - Kutsu - Helppo – 2/30
 • 18.07.2016 - Kutsu - Helppo – 4/30
 • 27.07.2016 - Kutsu - Helppo – 3/30
 • 30.07.2016 - Kutsu - Helppo – 4/30
 • 21.07.2016 - Kutsu - CIC1 – 1/40
 • 24.07.2016 - Kutsu - CIC1 – 3/19
 • 09.08.2016 - Kutsu - Helppo – 5/30
 • 19.08.2016 - Kutsu - Helppo – 2/26
 • 08.09.2016 - Kutsu - CIC1 – 5/30
 • 22.08.2016 - Kutsu - CIC1 – 5/50
 • 02.08.2016 - Kutsu - CIC1 – 4/37
 • 04.08.2016 - Kutsu - CIC1 – 5/37
 • 07.08.2016 - Kutsu - CIC1 – 6/37
 • 08.08.2016 - Kutsu - CIC1 – 5/37
 • 18.09.2016 - Kutsu - Helppo – 2/27
 • 19.09.2016 - Kutsu - Helppo – 2/27
 • 21.09.2016 - Kutsu - Helppo – 2/27
 • 22.09.2016 - Kutsu - Helppo – 2/27
 • 23.09.2016 - Kutsu - Helppo – 5/27
 • 25.09.2016 - Kutsu - CIC1 – 5/30
 • 30.09.2016 - Kutsu - CIC1 – 2/30
 • 05.09.2016 - Kutsu - CIC1 – 4/40
 • 09.09.2016 - Kutsu - CIC1 – 4/40

ERJ-kilpailut (54 sijoitusta, joista 10 voittoja)

Näyttelymenestys & VSR-cupit

 • 18.05.2016 - Kutsu - 110cm – 4/30
 • 19.05.2016 - Kutsu - 110cm – 5/30
 • 25.07.2016 - Kutsu - 100cm – 1/40
 • 29.07.2016 - Kutsu - 100cm – 5/40
 • 12.07.2016 - Kutsu - 100cm – 1/30
 • 20.07.2016 - Kutsu - 100cm – 4/30
 • 20.07.2016 - Kutsu - 110cm – 4/30
 • 03.06.2016 - Kutsu - 110cm – 4/30
 • 07.06.2016 - Kutsu - 110cm – 3/30
 • 09.07.2016 - Kutsu - 110cm – 1/30
 • 10.07.2016 - Kutsu - 110cm – 4/30
 • 11.07.2016 - Kutsu - 110cm – 2/30
 • 12.07.2016 - Kutsu - 110cm – 4/30
 • 15.07.2016 - Kutsu - 110cm – 4/30
 • 20.05.2016 - Kutsu - 110cm – 2/29
 • 25.05.2016 - Kutsu - 110cm – 2/29
 • 21.06.2016 - Kutsu - 100cm – 1/40
 • 21.06.2016 - Kutsu - 100cm – 4/40
 • 23.06.2016 - Kutsu - 100cm – 6/40
 • 27.06.2016 - Kutsu - 100cm – 3/40
 • 29.06.2016 - Kutsu - 100cm – 2/40
 • 17.06.2016 - Kutsu - 110cm – 3/40
 • 18.06.2016 - Kutsu - 100cm – 5/40
 • 19.06.2016 - Kutsu - 110cm – 5/40
 • 21.06.2016 - Kutsu - 100cm – 2/40
 • 23.06.2016 - Kutsu - 100cm – 1/40
 • 10.07.2016 - Kutsu - 100cm – 2/30
 • 12.07.2016 - Kutsu - 110cm – 5/30
 • 14.07.2016 - Kutsu - 100cm – 4/30
 • 02.07.2016 - Kutsu - 100cm – 3/40
 • 08.07.2016 - Kutsu - 100cm – 4/40
 • 06.07.2016 - Kutsu - 100cm – 3/40
 • 07.07.2016 - Kutsu - 100cm – 1/40
 • 11.07.2016 - Kutsu - 100cm – 6/40
 • 07.07.2016 - Kutsu - 110cm – 1/30
 • 15.07.2016 - Kutsu - 100cm – 2/30
 • 11.08.2016 - Kutsu - 100cm – 4/40
 • 12.08.2016 - Kutsu - 100cm – 4/40
 • 20.08.2016 - Kutsu - 100cm – 4/40
 • 14.08.2016 - Kutsu - 100cm – 5/30
 • 16.08.2016 - Kutsu - 100cm – 1/30
 • 20.07.2016 - Kutsu - 100cm – 5/40
 • 22.07.2016 - Kutsu - 100cm – 3/40
 • 23.07.2016 - Kutsu - 100cm – 6/40
 • 24.07.2016 - Kutsu - 100cm – 4/40
 • 26.07.2016 - Kutsu - 100cm – 3/40
 • 28.07.2016 - Kutsu - 100cm – 3/40
 • 29.07.2016 - Kutsu - 100cm – 4/40
 • 21.07.2016 - Kutsu - 100cm – 1/30
 • 24.07.2016 - Kutsu - 100cm – 1/30
 • 25.07.2016 - Kutsu - 100cm – 2/30
 • 26.07.2016 - Kutsu - 100cm – 2/30
 • 24.08.2016 - Kutsu - 110cm – 5/30
 • 01.08.2016 - Kutsu - 100cm – 6/40
 • 29.07.2016 - Kutsu - 100cm – 6/40

 22.08.2016 - VSN - Kuuralehto - RCH (tuom. dookie)

31.08.2016 - Kutsu - CIC1 - 2/65 - VSRCUP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valmennus 29.10.2016, kirjoittaja omistaja

Minä olin sopinut erään tuttuni Roosan kanssa yksityisestevalmennuksen, joka pidettäisiin heidän maneesissa Keski-Suomessa. Meillä oli lähtö täältä Hortensiasta aamupäivän aikoihin ja matka kesti sen pari tuntia, mutta ehdimme sopivasti paikalle kahden maissa päivällä. Hoitohetkellä Kurre oli aivan oma itsensä, mutta innostui leikkimään riimunnarun kanssa, mikä oli kyllä oikein huvittavaa nähdä. Varustaminen onnistui normaaliin kaavaan ja me pääsimmekin aika nopeasti maneesiin esteiden sekaan lämmittelemään päivän alkavaa valmennusta varten. Hoidettua itsenäiset alkuverryttelyt, lähdimme Roosan ohjeistuksien mukaisesti suorittamaan annettua tehtävää, eli alkuun jumppasarjaa. Tällaista tehtävää en ollut pitkään aikaan päässyt treenaamaan, mikä olikin oikein virkistävää. Vielä puolessa välissä lähdimme hyppelemään radan parissa, esteiden korkeus 110 senttimetrissä. Kurren kanssa työskentely oli oikein kivaa, harmillisesti kuitenkin valmennus päätettiin monen onnistuneen radan jälkeen hyviin merkkeihin.

Valmennus 27.10.2016, kirjoittaja omistaja

Kyllä, minulla oli tänään operaationa ratsastaa valmennuksen merkeissä kolme hevosta peräkanaan. Eräs tuttuni Riikka oli jälleen innostunut tulemaan meille Hortensiaan valmentamaan minua ja tosiaan kolmea suomenhevosta haluamissani lajeissa. Ensimmäisenähän oli ollut vuorossa punarautias J. V. Louhetar-tamma ja toisena oli tulilinjalla Viikinki, toisin sanoen Vikke. Nyt viimeisenä oli kuitenkin meidän Kurre-ori. Naisen valmistellessa jälleen esteitä maneesissa, hoidin ja varustin orin sillä aikaa. Sain Kurren nopeasti valmiiksi, ja me lähdimme maneesiin. Alkuverryttelyt saimme suorittaa ihan omin tavoin, mutta sitten niiden jälkeen ”vallan” sai itse valmentaja. Harjoittelimme sarjojen hyppäämistä ja kaikenlaisia ratoja tänään, mutta alkuun hieman lämmittelimme yksittäisten esteiden parissa. Aika pian kuitenkin lähdimme treenaamaan kunnolla. Kurre on osaava esteratsu, joten meille ratojen hyppääminen ei ollut mikään supervaikea juttu. Riikka oli kyllä oikein tyytyväinen meidän toimintaamme ja suorituksiimme, joten kun valmennus oli ohi, sain kuulla paljon positiivista palautetta.

01.05.2016 - Myrttisuohon muutto, kirjoittaja omistaja

Olin löytänyt Myrttisuon netistä, johon ihastuin saman tien. Vilkuilin rakastuneena nettisivuja ja etsin tallista kaiken tiedon mitä oli esillä. Sitten tuli mieleen, että miksi ihmeessä en vuokraisi tallipaikkaa ja heittäisin yhden pollen sinne. Etäisyys ei ollut kovin pitkä omista talleistani, joten ehtisin varmasti käydä hoitamassa myös muut ratsut. Ja niin tämä muuttoidea saikin alkunsa. Kuitenkin ongelmana oli se, että kuka muuttaisi tallille. Monen päivän jälkeen päätös oli tehty. Kurre pääsisi asumaan Myrttisuohon, jos vain tallipaikkoja löytyi. Niinpä otin yhteyttä saman tien ja seuraavana päivänä olimmekin jo matkalla Myrttisuohon.

Saavuimme sunnuntaiaamuna tallille. Ensimmäiseksi tutustuin tarkemmin ympäristöön ja sitten juttelimme Siurin, eli tallin omistajan, kanssa miten hommat toimivat ja muita olennaisia asioita. Seuraavaksi oli Kurren aika päästä tutustumaan uuteen ympäristöön. Kurre peruutti hienosti hevoskärrystä ja odotti kiltisti talliin pääsyä. Saatuani suljettua trailerin ovet talutin Kurren talliin. Sidoin sen käytävälle kiinni riimunnaruilla ja menin hakemaan kuiviketta karsinaan. Saavuttuani kuiviketta täynnä olevan kottikärryn kanssa Kurren luokse kippasin kuivikkeet sisään. Seuraava homma oli saada Kurre pois kaikista kuljetusvarusteista pois. Heitin loimen ja suojat väliaikaisesti maahan, kun menin hakemaan hevoskärrystä Kurren varusteita ja tarvikkeita. Tasapainottelin tavaroiden kanssa talliin, vaikkei se mennyt ihan putkeen. Muutama tavaroista tippui matkan varrelle, mutta kävin noukkimassa ne nopeasti takaisin. Vein kaiken ylimääräisen paikoilleen satulahuoneeseen, mutta harjapakin jätin vielä Kurren luokse. Ori sai ennen lähtöäni kunnon harjauksen sekä lisäksi vielä takun selvityksen harjasta sekä hännästä. Kurre näytti olevan jo hieman kotiutunut uuteen paikkaan, vaikka tiesin että totuttautuminen veisi vielä ainakin jonkin aikaan. Irrotin orin riimunnaruista ja talutin sen karsinaan. Minun oli ihan pakko antaa jotakin herkkua hepalle, joten päätin antaa sille itse tekemää leipääni, josta se pitää kovasti. Taputuksien ja silityksien jälkeen oli aika lähteä, joten palailin kärryni luokse ja lähdin tuota pikaa matkaan.

10.06.2016 - Myrttisuon perjantain talkoot, kirjoittaja omistaja

Perjantain talkoot ottivat kyllä hieman koville. Pääsimme putsaamaan tallin eri nurkkia ja osia. Aluksi kyllä ajattelin että miten tästäkin selvittäisiin, mutta porukkaa oli sen verran että ajatukseni muuttui puolessa välissä. Ennen talkoiden alkua pääsimme tutustumaan toisiimme. Oli todella mukavaa rupatella Myrttisuon tallilaisten sekä että muiden ihmisten kanssa kaikenlaista mitä nyt mieleen vain putkahti. Työnjako oli tehty sopivaksi, jonka aikana ehti kyllä naureskella paljon! Kun aurinko alkoi vähitellen painua puiden suojaan ja paikat oli saatu siistittyä uuteen uskoon, lähdimme porukalla uittamaan hevosiamme. Muutama jättäytyi rannalle, mutta me Kurren kanssa ryntäsimme hieman viileähköön veteen täysillä tehoilla. Pitäisi varmaan useamminkin päästää vesihirmu hulluttelemaan, kun veden äärellä se tuntuu viihtyvän…

11.06.2016 - Myrttisuon avajaismaasto, kirjoittaja omistaja

Olin päättänyt tulla tallille paljon aikaisemmin touhuamaan Kurren kanssa. Maastoon lähtö oli suunnilleen noin kello kaksi, joten aikaa oli runsaasti. Ehdin muun muassa käydä kävelyttämässä Kurrea ja hoitaa kaikki takut turkista pois. Puunauksen jälkeen myös harja ja häntä loistivat, eikä ärsyttäviä takkuja enää löytynyt. Päätinpä vielä viimeistelyksi väkertää häntään pienen letin ihan ajan kuluksi ja ehkä hitusen myös söpöyden takia.

Noin kaksikymmentä yli yksi päätin ruveta varustamaan Kurrea maastoretkelle. Minulla oli hieman ongelmia varusteiden suhteen, sillä en vain millään keksinyt, että millaiset ottaisin mukaan. Kuitenkin monen minuutin jälkeen päädyin estesatulaan, englantilaisiin suitsiin ja punamustavalkoiseen huopaan. Lisävarusteina oli myös martingaalit sekä suojat joka jalkaan. Itse päätin pukeutua punaiseen t-paitaan sekä mustiin ratsastushousuihin, joka oli kyllä virhe helteen takia.

Lähdimme vähän päälle kahden maissa liikkeelle, kun koko porukka oli kasassa. Aluksi lähdimme hiekkateille tepastelemaan pitkässä pötkössä Siurin johdolla. Kurre oli hieman turhan innokas, jonka takia jouduin välillä hieman pidättelemään sitä aloillaan. Onneksi ori alkoi rauhoittua, kun pääsimme paremmalle tielle. Etenimme tietä pitkin kahdella vaihteella, käynnissä ja ravissa, pari kilometriä kunnes päädyimme jälleen lammelle. Kurresta kyllä huomasi, että se olisi sata varmasti halunnut syöksyä veteen, mutta minulle riitti tällä kertaa vain kahlailu suhteellisen matalassa vedessä.

Palatessa tallille päin tuli maastoesteitä vastaan. Kaikki halukkaat saivat loikkia niiden yli, joten päätimme ryhtyä yksiksi osallisiksi. Onneksi esteet olivat sopivan korkuisia, joten pääsimme Kurrenkin kanssa niistä yli. Vaikka Kurre olikin vielä aika kokematon, selvisimme tallille ehjin nahoin.

Tallille saavuttua otin kaikki varusteet Kurren päältä pois ja vein ne paikoilleen. Hoidin hevosen illan kouluvalmennusta varten valmiiksi ja toin kaikki varusteet karsinalle odottamaan. Ennen kouluvalmennusta pääsin syömään todella maukkaita voileipiä sekä litkimään ihanaa mehua. Siinä samalla ehdimme myös jutustella toistemme kesken ja jakaa omia mielipiteitä maastoreissusta.

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | Ulkoasun suunnittelu ja toteutus @ Werry | © Hortensian Suomenhevoset | Hevoset ja ihmiset jotka esiintyy kuvissa, eivät liity mitenkään mainittuihin tietoihin | Hevosen kuvat © Suomen Hippos:Eero Perttunen