SV-I, EV-I

Hortensian Meratha, Mera

Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma Rekisterinumero VH16-018-2001
Väri, säkäkorkeus Tummanpunarautias, 154cm Omistaja Werry (VRL-12945)
Syntymäaika, ikä 22.06.2016, 3v Kasvattaja Werry, Hortensia
Painotus Yleispainotus Koulutustaso He A, re. 110cm, CIC1

Luonne tulossa
- Vauhdikas ja käsittelijään luottava hevonen. Vaatii ratsastajalta taitoja ja hyvää itseluottamusta ratsastaessa

  
 
i. Varmajalka

153cm, prt

KERJ-II, KRJ-I, SLA-II, KTK-III, ERJ-I

ii. Vannoja evm

159cm, prt

iii. Juoksupoika evm 158cm, rt iiii. Ranttaliksi evm
iiie. Hoitsu evm
iie. Virran viemää evm 149cm, prt iiei. Juhlamokka evm
iiee. Vieterin Vilja evm

ie. Finlandia neito evm

149cm, prt

iei. Voimaton evm153cm, prt ieii. Salattu Tabu evm
ieie. Rauhoittaja evm
iee. Virtasen Tytär evm 152cm, rn ieei. Viiksi-Vallu evm
ieee. Pikku-Tyttö evm

e. Fazeriinan Mestaripiirros

155cm, lkk

ei. Mestarijäljennös evm

157cm, lkk

eii. Jäljentäjä evm 157cm, lkk eiii. Mestarivaras evm
eiie. Hakkeri evm 
eie. Kuvanveistäjä evm 157cm, vrt eiei. Alentaja evm 
eiee. Rinetta evm 

ee. Vikuriinan Annastiina evm

154cm, llk

eei. Supersankari evm 156cm, vrt eeii. Seiskan Viheltäjä evm 
eeie. Rietas Tango evm 
eee. Sähköinen evm 156cm, lkk eeei. Punahilkka evm
eeee. Tammipuu evm

Meran sukupuu koostuu puhdasrotuisista suomen(pien)hevosista

Suvusta

ii. Vannoja on punarautias suomenhevosori, joka kilpaili nuorempana aktiivisesti kenttä-, koulu- ja esteratsastuksessa. Ori kierteli kisoissa ympäri Suomea sekä pääsi kerran jopa naapurimaahan kilpailemaan kansainvälisissä. Vannoja oli todellinen ruusukehirmu, joka ei kyllä pettänyt ratsastajan odotuksiaan. Ori syntyi Suomessa kasvatustilalla, mutta muutti 3-vuotiaana osaavalle ratsastajalle kilpailukäyttöön. Vannoja on luonteeltaan mukava ja erittäin yhteistyöhaluinen. Se ei haastanut riitaa tai väitellyt sen mielestä ärsyttävimmistä asioista ja siksi pääsi lasten ratsuksi aina joskus. Kilpailu-uran aikana tämä oli jalostuskäytössä, jonka takia se useita jälkeläisiä. Kuitenkaan orin kohtalo ei ollut niin kaunis kuin itse hevosen luonne. Vannoja mursi takajalkansa treenatessaan maastoesteillä, jonka takia orin kilpailu-ura päättyi siihen. Parin vuoden jälkeen ori jäi jalostuskäyttöön ja kevyeen ratsasteluun.

iii. Juoksupoika oli 158cm rautias suomenhevosori, joka oli tunnettu etenkin sen kilpailu-urastaan sekä jalostusalalla. Juoksupoika kilpaili etenkin koulu- ja estekentillä. Ori oli koulutettu vaativa b-tasolle ja 120cm rataestekorkeuteen saakka. Juoksupoika tunnettiin etenkin hieman suuremmista kilpailuista ja tapahtumista, ja muutenkin siitä kuinka se usein vei palkintoja muiden turpien edestä. Luonteeltaan Juoksupoika oli vauhdikas ja aina intoa täynnä. Yhteistyöhaluisuutta ei pidä myöskään unohtaa, nimittäin tämä kaveri osasi kyllä mennä ratsastajan apujen mukaisesti. Juoksupoika kilpaili aina 20-vuotiaaksi saakka, kunnes siirtyi virallisesti jalostuskäyttöön ja siitä sitten eläkepäiville. Juoksupoika menehtyi kuitenkin 26-vuotiaana vanhuuden oireisiin.

iie. Virran Viemää, eli 149cm suomenhevostamma, oli aktiivisessa kilpailukäytössä etenkin kenttä-, koulu- ja esteratsastuksessa. Tamma oli erittäin taidokas esteillä sekä lisäksi kouluratsastuksessa. Taitoja ei puuttunut, eikä luonteessakaan ollut kovasti virheitä. Kiltti, mutta vauhdikas luonteinen tamma on kyllä ehtinyt tehdä vaikka mitä. Koulutuksen jälkeen Virran viemää kilpaili kouluradoilla helppo a-tasolla ja esteillä 120cm-tasolla. Kuitenkin tammalla huomattiin 16-vuotiaana kroonista kipua jaloissa, joka johtui kovasta rasituksesta, muttei onneksi mistään sairaudesta. Siihen kuitenkin päättyi tamman kilpailu-ura, mutta sen sijaa hevonen toimi siitoskäytössä pitkään. Kuitenkin, Virran viemää päätettiin lopettaa 21-vuotiaana suurien kipujen takia.

ie. Finlandian neito sai nimensä sen kauneuden sekä mahtavan rakenteen takia. Anda oli lisäksi upea yleispainotteinen kilpahevonen, joka kilpaili aktiivisesti esteratsastus-, kouluratsastus-, kenttäratsastus- sekä valjakkoajokilpailuissa. Tamma syntyi isolla tilalla, jossa kasvatettiin paljon suomenhevosia. Andalle oli jo ennen syntymää päätetty tulevaisuus, eli tamman kohtalo oli kilpailla ja sitten saada jälkeläisiä - kuten niin kävikin. Jälkeläisiä syntyi 4 ja kaikista varsoista tuli upeita hevosia. Andan oli luonteeltaan aika arka, herkkä avuille sekä sellainen hevonen, joka ei oikein uskaltanut ottaa riskejä. Anda oli 149cm, punarautias suomenhevonen. Hevonen lopetettiin 21 vuoden iässä.

iei. Voimaton kilpaili aluksi paljon raveissa, mutta noin 5-vuoden iässä sitä aloitettiin kouluttamaan ratsastuspainotteiseksi. Hevosen koulutuksen päätyttyä Veikko kävi monissa koulu-, este-, kenttä- ja valjakkoajokilpailuissa, mutta menestyi parhaiten valjakkoajossa sekä esteillä. Sen askeleet eivät olleet mitkään maailman ihanimmat, joka oli yksi syy minkä takia kouluratsastus ei loppujen lopuksi ollut mikään täydellinen laji tälle, vaikkakin pärjäsi kohtuullisen hyvin. Kilpailu-uran jälkeen ori siirtyi jalostuskäyttöön saaden 5 jälkeläistä. Veikon luonne oli monien mielestä ihana - yhteistyöhaluinen sekä hyväkäytöksinen. Kuitenkin sillä oli tapana ahdistua aika nopeasti uusissa ja pelottavissa paikoissa, joten se oli pieni ongelma. Voimaton oli 153senttinen punarautias ori, joka lopetettiin 19-vuotiaana.

iee. Virtasen Tytär oli hyväkäytöksinen, lempeä, 152senttinen ruunikko suomenhevostamma, jolta löytyi paljon kapasiteettiä lajiin kuin lajiin. Kasvettuaan 2-vuotiaaksi suurella kasvatustilalla, se myyntiin toiselle omistajalle, joka koulutti tammasta mahdottoman hienon kisahevosen. Tytär pärjäsi parhaiten kouluratsastuksessa, mutta muut lajit onnistuivat aikalailla yhtä hyvin. Tamma ansaitsi paljon palkintoja pienistä kuin suurista kilpailuista, myös näyttelyissä pärjättiin todella hyvin. Kilpailu-uransa lopetettua hevonen siirtyi siitoskäyttöön saaden 5 jälkeläistä. Tytär valitettavasti menehtyi sydänkohtaukseen 23-vuotiaana.

 

ei. Mestarijäljennös oli upea, yleispainotteinen suomenhevosori. Ori oli ansainnut paljon arvonimiä, palkintoja sekä muita hienoja saavutuksia, jonka takia Nestori oli erittäin suosittu muun muassa jalostuksessa. Hevosen ura alkoi tilalla, josta se sitten muutti eteenpäin kun kasvattaja ei uskonut orista tulevan mitään. Kuitenkin, toisessa kodissa Nestori koulutettiin yleispainotteiseksi hevoseksi, jonka kanssa aloitettiin kilpaileminen valjokkoajossa, koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa. Orin taidot kaikkiin neljään lajiin oli suurenmoiset, eikä hevosen rakenne pettänyt katsojaansa. 16-vuotiaana Nestorin kanssa lopetettiin aktiivinen kilpaileminen, mutta ori siirrettiin lopulta täysin jalostuskäyttöön. Jälkeläisiä tule huimat kahdeksan, joista kaikki ovat hyviä, kilpailevia suomenhevosia. Nestori oli 157 senttiä korkea, liinakko hevonen, joka oli luonteeltaan oikea kultaharkko. Nestori oli erittäin hyväkäytöksinen, vaikkakin energinen. Ori lopetettiin vanhuuden oireisiin 24-vuotiaana.

eii. Jäljentäjä oli menestyvä, hyväkäytöksinen, 157senttinen, liinakko suomenhevosori, joka kilpaili aktiivisesti este-, koulu- sekä kenttäratsastuksessa. Leinon kanssa käytiin myös useampaan otteeseen valjakkoajokilpailuissa, mutta Jäljentäjä ei ollut mikään kovin mahtava valjakkohevonen, joten niissä kilpailuissa ei niinkään pärjätty. Leino syntyi kasvatustilalle, jossa ori koulutettiin hienoksi ratsuksi sekä ruusukehirmuksi. Ori asui kasvatustallilla noin 6 vuoden ikään saakka, jonka jälkeen muutti seuraavalle omistajalle, joka kilpaili sekä kävi näyttelyissä Leinon kanssa. Leino ansaitsi useamman arvonimen sekä lajipalkinnon, ja mestaruuksissa myös pärjättiin, Leinon kilpailu-ura loppui 17-vuotiaana ja siirtyi jalostuskäyttöön saaden yhteensä 5 jälkeläistä. Leino omisti hyväsydämisen luonteen, jonka kanssa yhteistyö toimi. Jäljentäjä menehtyi sydänkohtaukseen 26 vuoden iässä.

eie. Kuvanveistäjä oli kasvattajansa mukaan turha sekä aikalailla hyödytön hevonen. Ullan kanssa kilpailtiin satunnaisesti valjakkoajokilpailuissa, eikä muiden lajien kilpailuissa käytykään. Ulla oli ollut varsasta asti todella hapannaama, jolla oli todellakin oma tahto. Tamma ei suostunut hyppäämään esteitä muuta kuin pakosta, koululiikkeet eivät sujuneet eikä maastoratsastus ollut ollenkaan hevosen mieleen. Kasvattaja oli yrittänyt parhaansa mukaan saada hevosesta hyvää ratsua, mutta se ei vain ollut onnistunut. Omistaja oli myös muutamaan otteeseen yrittänyt myydä tammaa, mutta kukapas nyt olisi ostanut sellaista kaakkia. Sentään valjakkoajo oli ollut yksi niistä lajeista, johon Ulla joskus suostui, joten palkintohylly ei jäänyt tamman osalta ainakaan kokonaan tyhjäksi. Ulla ei virallisesti ollut missään vaiheessa siitoskäytössä, mutta sai yhden ”vahinkovarsan”, josta kuitenkin tuli aivan upea hevonen. Ulla oli vaaleanrautias, 157senttinen suomenhevostamma, joka menestyi pahaan keuhkokuumeeseen 23-vuotiaana.

ee. Vikuriinan Annastiina oli erittäin taidokas suomenhevostamma, jolta löytyi kapasiteettiä etenkin koulu-, este- ja kenttäratsastukseen. Tamma syntyessä oli ongelmia. Esimerkiksi Tina syntyi väärinpäin sekä alkuun se ei meinannut oikein nousta jaloilleen. Luojan kiitos kuitenkin kasvattajan sekä eläinlääkärin avustuksella varsa selviytyi - vaikka jalkojen sekä keuhkojen kanssa oli eläinlääkärin mukaan luultavasti tulossa ongelmia vanhemmalla iällä. Kasvattajille tämä oli totta kai suru-uutinen, mutta siitä huolimatta Tinaa alettiin kouluttaa hiljalleen yleispainotteiseksi hevoseksi. Tinan koulutuksen päätettyä alettiin lisäksi kilpailemaan vähitellen, kunnes todettiin että tamma oli kilpailukuntoinen, joten aktiivinen kilpaileminen lajeissa alkoi noin 7 vuoden iässä. Kilpailu-uransa myötä myös palkintoja sekä ruusukkeita kertyi paljon - kaiken lisäksi näyttelyissä pärjättiin aika hyvin. Ura kuitenkin päättyi 14-vuotiaana, kun alettiin huomata pieniä ongelmia jaloissa sekä keuhkoissa. Tamma toimi siitoskäytössä 16 vuoden ikään saakka, kun Tina päätettiin lopettaa aika pahojen terveydellisien ongelmia takia. Kaiken kokemansa jälkeen tamma silti omisti hyvät käytöstavat, eikä yhteistyön kanssa ollut todellakaan ongelmia. Ulkonäöltään Tina oli 154senttinen, liinakko suomenhevonen.

eei. Supersankari oli nimensä mukaisesti superhieno hevonen. Sakari oli erittäin tunnettu muun muassa hienon kilpailu-uransa, arvonimien sekä palkintojensa takia. Ori omisti mahtavan luonteen ja hevosen kanssa oli erittäin kiva työskennellä. Taidotkaan eivät todellakaan puuttuneet Supersankarilta - kapasiteettiä löytyi niin este-, koulu- kuin kenttäratsastukseen. Sakari oli 156senttinen, vaaleanrautias suomenhevosori. Hevosen kanssa käytiin myös satunnaisesti valjakkoajokilpailuissa, mutta kun se ei ollut mikään virallinen painotuslaji orille, niin kilpailuissa ei kauhean usein käyty, vaikka ruusukkeita kyllä saavutettiin. Sakari asui koko elämänsä kasvattajansa luona, eli ori vietti varsa-, koulutus-, aikuis- sekä vanhusiän kotinurkissa. Kilpailu-ura alkoi aika nuorena, mutta iästä huolimatta kilpailuissa pärjättiin todella hyvin. Vaikka kaikki alkoikin seurakilpailutasolta, Sakari saavutti palkintoja arvo- ja mestaruuskilpailuista, kuten omistaja oli unelmoinut. Saavutettuaan suurimmat tavoitteet, ori siirtyi jalostuskäyttöön ja saikin 9 jälkeläistä. Sakari eli aina 26-vuotiaaksi, mutta valitettavasti menehtyi vanhuuteen.

eee. Sähköinen oli 156senttinen, liinakko suomenhevostamma, joka omisti tulisen, mutta yhteistyöhaluisen luonteen. Tamman luottamus oli voitettava ennen kuin sen kanssa pääsisi loistamaan, nimittäin Sissi oli erittäin tarkka siitä kuka hoiti tai liikutti sitä. Moni ajatteli että Sähköisestä tulisi perusratsu, mutta sille päätettiin antaa ravurin tulevaisuus, vaikka monet ihmiset päätökselle nauroivatkin. Koulutusiässä Sissiä koulutettiin ravuriksi, mutta sille opetettiin myös hieman ratsuntaitoja myöhempää ikää ajatellen. Tamma starttasi viiden vuoden ajan monissa eri raveissa, joissa menestyi kyllä ihan hyvin, vaikkei ehkä mitenkään mahdottoman hienosti. Noin 10 vuoden iässä Sissi kuitenkin lopetti ravurinuran ja siirtyi kevyeen ajokäyttöön sekä sille opetettiin ratsun hommia. Tamman kanssa käytiin etenkin estekilpailuissa muutamaan otteeseen, myös kenttäratsastuskilpailuissa käytiin. Sen energisen luonteen takia kouluratsastus ei ollut Sissin yksi vahvuuksista, mutta lajin kilpailuissa kyllä pärjättiin ihan hyvin. Sähköinen toimi siitoskäytössä ennen kuin se lopetettiin 21-vuotiaana saaden 3 jälkeläistä.

Jälkeläiset

Mera ei ole siitoskäytössä

 • ei jälkeläisiä

ERJ-kilpailut (40 sijoitusta, joista 12 voittoja)

KRJ-kilpailut (41 sijoitusta, joista 8 voittoja)

 • 02.09.2016 - Kutsu - 110cm – 3/34
 • 03.09.2016 - Kutsu - 110cm – 2/34
 • 05.09.2016 - Kutsu - 110cm – 3/34
 • 06.09.2016 - Kutsu - 110cm – 1/34
 • 07.09.2016 - Kutsu - 110cm – 4/34
 • 10.09.2016 - Kutsu - 110cm – 3/34
 • 21.09.2016 - Kutsu - 110cm – 6/40
 • 24.09.2016 - Kutsu - 110cm – 3/40
 • 27.09.2016 - Kutsu - 110cm – 1/40
 • 12.10.2016 - Kutsu - 110cm – 3/40
 • 13.10.2016 - Kutsu - 110cm – 6/40
 • 14.10.2016 - Kutsu - 110cm – 6/40
 • 20.10.2016 - Kutsu - 110cm – 1/40
 • 02.11.2016 - Kutsu - 100cm – 1/60
 • 07.11.2016 - Kutsu - 100cm – 3/60
 • 10.11.2016 - Kutsu - 100cm – 4/60
 • 06.11.2016 - Kutsu - 110cm – 6/40
 • 07.11.2016 - Kutsu - 110cm – 2/40
 • 01.11.2016 - Kutsu - 100cm – 5/30
 • 12.11.2016 - Kutsu - 100cm – 1/30
 • 20.11.2016 - Kutsu - 100cm – 2/30
 • 02.11.2016 - Kutsu - 100cm – 1/40
 • 04.11.2016 - Kutsu - 100cm – 6/40
 • 18.11.2016 - Kutsu - 100cm – 1/40
 • 02.11.2016 - Kutsu - 110cm – 1/28
 • 06.11.2016 - Kutsu - 110cm – 4/28
 • 05.01.2017 - Kutsu - 100cm – 4/40
 • 13.01.2017 - Kutsu - 100cm – 4/40
 • 13.01.2017 - Kutsu - 100cm – 1/40
 • 18.01.2017 - Kutsu - 100cm – 6/40
 • 05.01.2017 - Kutsu - 100cm – 6/40
 • 08.01.2017 - Kutsu - 100cm – 3/40
 • 25.02.2017 - Kutsu - 110cm – 1/61
 • 04.03.2017 - Kutsu - 100cm – 1/30
 • 05.03.2017 - Kutsu - 100cm – 2/30
 • 22.02.2017 - Kutsu - 110cm – 1/50
 • 24.02.2017 - Kutsu - 110cm – 2/50
 • 26.02.2017 - Kutsu - 110cm – 4/50
 • 28.02.2017 - Kutsu - 100cm – 5/40
 • 02.03.2017 - Kutsu - 100cm – 2/40
 • 11.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/30
 • 14.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 16.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 2/30
 • 17.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 18.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/30
 • 26.09.2016 - Kutsu - Helppo B – 5/50
 • 30.09.2016 - Kutsu - Helppo B – 2/50
 • 04.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/40
 • 10.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/40
 • 12.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/40
 • 17.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 6/40
 • 18.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 6/40
 • 12.09.2016 - Kutsu - Helppo B – 3/40
 • 13.09.2016 - Kutsu - Helppo B – 6/40
 • 04.10.2016 - Kutsu - Helppo B – 3/30
 • 07.10.2016 - Kutsu - Helppo B – 1/30
 • 07.10.2016 - Kutsu - Helppo B – 5/30
 • 16.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 17.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 19.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/30
 • 30.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 15.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/40
 • 20.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/40
 • 10.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/40
 • 21.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/40
 • 22.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/40
 • 23.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/40
 • 24.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/40
 • 15.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/40
 • 18.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 6/40
 • 13.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/30
 • 17.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/30
 • 27.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 2/30
 • 03.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 06.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 07.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 09.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/30
 • 15.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/30
 • 20.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 2/30
 • 13.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/30
 • 17.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/30

VSR-cupit

 
 • 31.10.2016 - Kutsu - Helppo B – 7/145 - VSR-CUP
 

 

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | Ulkoasun suunnittelu ja toteutus @ Werry | © Hortensian Suomenhevoset | Hevoset ja ihmiset jotka esiintyy kuvissa, eivät liity mitenkään mainittuihin tietoihin | Hevosen kuvat © tallin omaisuutta