Vähäpellon Kermanekku, Nekku

Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori Rekisterinumero VH16-018-2705
Väri, säkäkorkeus Tummanpunarautias, 156cm Omistaja Werry (VRL-12945)
Syntymäaika, ikä 11.11.2016, 2v Kasvattaja Vähäpelto
Painotus Yleispainotus Koulutustaso Va B, re. 110cm, Helppo, Vaativa

Historiaa:

Hoitaessa Nekku on hyväntuulinen ja mukava hoidokki, jolta kuitenkin löytyy sitä perussuomenhevosen persoonaa. Ori on perinyt runsaasti isänsä luonnetta, mutta emältä taas se on saanut lahjaksi hieman omaa tahtoa ja järkipäisyyttä. Tämä hevonen seisoo kaikilla neljällä jalalla maassa kiinni kiltisti koko hoitosession ja nostaa jalatkin aina pyydettäessä. Nekun ollessa todella nuori, kavioiden putsaamisen kanssa tuli pientä tinttailua, mutta onneksi tämä osuus on kadonnut luonteesta. Harjaaminen onnistuu todella helposti, eikä kovin paljon kosketusherkkiä paikkoja löydy. Itse asiassa, tälle orille harjaustuokiot yksiä lempihetkiä, kun ei tarvitse kuin vain seistä ja rentoutua. Varustaminen onnistuu yleensä käden käänteessä, mutta joskus Nekku saattaa olla päättäväinen sen suhteen, ettei tänään jaksaisi lähteä treenaamaan. Tällöin hevonen pullistelee ja saattaa hieman koettaa karata satulan alta siirtymällä sivuun. Kunnon kieltäminen saa kuitenkin tehtyä taikoja ja tällainen käytös loppuu melkein kuin seinään.
Pesuhetket eivät ole mitään kovin kivoja tälle. Jostain kumman syystä sen on aina pakko pistää korvat luimuun ja näytellä sen hieman kellertäviä hampaita pesijälleen. Jos pitäisi miettiä pitääkö Nekku enemmän lämpimistä vai kylmistä pesuista, sanoisin että lämpimistä enemmän. Kesäisin saattaa kyllä valita lämpimän ja kylmän väliltä. Taluttaessa ori kulkee reippaasti eteenpäin taluttajansa tahtiin ja yrittää vakuuttaa kaikille olevansa vahva ja urhea hevonen kävelemällä kaula pystyssä. Tämä show tuntuu olevan yleensä olevan vain Nekkua itseä varten, kun kovin moni tamma harvemmin on kääntänyt turpaansa tätä kohti.

Ratsastaessa….

Kilpailupaikoilla…

 
i. Peetsi

160cm, tprn

KTK-II, KRJ-I, KERJ-I, Jälkeläisluokka C, Bronze Award

ii. Paaski evm

157cm, trn

iii. Paasikivi evm 157cm, trn iiii. Visuri evm 
iiie. Paastokas evm
iie. I.N. Kaissa evm 156cm, sysrt iiei. Kasperi evm 
iiee. Liljaana evm 

ie. Juolikka evm

160cm, tprt

iei. Jarhonen evm 160cm, tprt ieii. Vihtori evm 
ieie. Pikku-Julia evm 
iee. Kuustyrni evm 155cm, tprt ieei. Honkalainen evm
ieee. Tyrnimarja evm

e. Kahvikerma

155cm, vprt

KTK-II, KERJ-III, VVJ-I, Bronze Award

ei. Harvapapu evm

157cm, klm

eii. Sumppipapu evm 158cm, klm eiii. Sumppiainen evm
eiie. Hattara evm 
eie. Pikku-Papu evm 154cm, trn eiei. Papujätkä evm 
eiee. Pisteriina evm 

ee. Kermakahvi evm

155cm, vprt

eei. Kerjääjäpoika evm 156cm, vprt eeii. Kestosuosikki evm 
eeie. Mankuja evm 
eee. Maitokahvi evm 153cm, vprt eeei. Pikk-Mainio evm
eeee. Suklaaunelma evm

Nekun sukupuu koostuu puhdasrotuisista suomen(pien)hevosista

Suvusta

ii. Paaski on tummanruunikko, 157cm korkea suomenhevosori joka viettää tätä nykyä varsin ansaittuja eläkepäiviään Varsinais-Suomessa. Varsinaisena monitoimihevosenakin tunnettu hevonen on ehtinyt nuoruusvuosinaan tehdä vaikka ja mitä, sillä ori kilpaili seitsemän vuotiaaksi valjakkoajon parissa kunnes se siirtyi uuden omistajan myötä enemmän ratsuhommiin. Pitkään kouluratsastuksessa kilpaillut ori kuitenkin osoitti loistavaa hyppykapasiteettia myös rata- ja maastoestepuolelle, joten viimeisinä vuosinaan ori oli tuttu näky alue- ja kansallisen tason kilpailuissa niin koulu-, este- kuin kenttäpuolellakin. Rohkeaksi, aavistuksen itsepäiseksi kuvailtu ori on kantakirjattu ratsukantakirjaan II-palkinnolla ja ennen eläkeelle siirtymistä ori astui luomuna muutamia kymmeniä tammoja. Paaskin jälkeläisiä on yhdistänyt rohkea luonne sekä monipuoliset käyttömahdollisuudet niin ratsuna kuin valjakkohevosena.

iii. Paasikivi edustaa vanhanajan suomenhevoskantaa, jonka suvussa yhdistyy mielenkiintoisesti sekä ravi- että työhevoset. Melko massiivirakenteinen ori on rakenteltaan korrekti; sillä on pyöreä vankka runko, hyvin kiinnittynyt lihaksikas kaula ja kohtuulliset jalka-asennot. Tummanruunikko ori on nuorena ratsukoulutettu, jonka yhteydessä sillä on ajettu työ- ja valjakkoajoa. Hyvän ajettavuuden omaavan Paasikiven leipälaji lieneekin valjakkoajo, jossa ori on kilpaillut vaativalla tasolla sekä yksilönä että parivaljakkona. Ori on kuitenkin myös oivallinen ratsu varsinkin kouluratsastusta ajatellen; se on herkkä ja kuuliainen ratsastaa ja sillä on hyvä tasapaino tehdä vaativampiakin kouluratsastusliikkeitä. Esteratsastuksessa ori ei koskaan loistanut sen kummemmin, mutta sillä otettiin säännöllisen epäsäännöllisesti hyvän mielen hyppyjä kotiolosuhteissa. Työ- ja ratsukantakirjaan II-palkittua oria ei käytetty juuri jalostukseen, sillä Paasikiven elinkaaren aikana se ei vaikuttanut kummoiselta periyttäjältä. Jälkeläisten kasvaessa aikuisiksi kilpahevosiksi pystyttiin toteamaan, että Paasikivi jätti jälkeensä kestäviä suorittajahevosia niin ratsu- kuin valjakkopuolelle.

iie. I.N. Kaissa oli kuvankaunis sysirautias tamma, jonka päätä koristi symmetrinen tähtikuvio. I.N. Kaissa oli hyvin tavanomainen 1990-luvun suomenhevonen; se vaihtoi kotia vain kertaalleen kasvattajaltaan, eli onnellisen elämän monipuolisena harrastehevosena ja teki seitsemän vuotiaana yhden varsan. Kilttinä ja rauhallisena tunnettu tamma oli koko kylän suosikkeja, sillä tamma tarjosi talviaikaan naapurin lapsille rekikyytejä, osallistui kylätapahtumiin talutusratsuna ja sen kanssa saattoi viettää kesäisin laitumella aikaa pitkiäkin aikoja sen seurallisen ja ihmisystävällisen luonteen vuoksi. Tamma kävi vanhuuden päivillään myös muutamissa valtakunnallisissa näyttelyissä, jossa se sai melko hyviä pisteitä sekä rakenteesta, että liikkeistään. Useasti näyttelyn parhaana veteraanina palkittu tamma menehtyi äkilliseen ähkyyn 22-vuotiaana jättäen taakseen loputtoman surun ja kaipuun.

ie. Juolikka on tummanpunarautias, 160cm korkea tamma joka päätyi kasvattajaltaan jo maitovarsana kilpaurheilusta kiinnostuneeseen kotiin. Herkäksi ja jopa kuumaksi kuvailtu tamma on luonteeltaan kuitenkin vastaanottavainen työmyyrä, jonka ansiosta tamma on ollut melko helppo opettaa esimerkiksi ajolle ja ratsastukseen. Juolikka on haalinut menestystä jo hyvin nuorena, sillä tamma palkittiin 3-vuotiaana parhaana askellajihevosena suomenhevosten laatuarvostelutilaisuudessa, kun taas 4-vuotiaana se palkittiin kolmanneksi parhaana estehevosena. Kuusivuotiaana helppoja koulu-, este- ja kenttäratsastusluokkia kilpaillut tamma teki debyyttinsä myös valjakkoajon saralla, jonka kausi huipentui syksyllä kasvattajakilpailuun. Ammattitaidolla rakennettu tamma pärjäsi kasvattajakilpailuissa paremmin, kuin kukaan uskalsi edes toivoa, sillä tamma voitti kasvattajakilpailun kouluosuuden ylivoimaisin pistein. Sen jälkeen tamma on kilpaillut kansallisella tasolla lajissa kuin lajissa, mutta on nyt vanhemmiten siirtynyt kilpailemaan junioriratsastajan kanssa pelkästään kouluratsastuksen pariin.

iei. Jarhonen oli aikansa legenda, sillä ori kilpaili hyvin tuloksin niin koulu-, este- kuin kenttäratsastuksen parissa. Itsepäisen ja kuumankin luonteen omaava ori oli omiaan ratsastajalla, joka oli herkkä ja antoi hevoselle tilaa sillä mitä enemmän Jarhonen sai tehdä itse, sen parempi lopputulos yleensä oli. Vaikuttavan hyppytyylin ja tasapainon omaava ori oli osaava myös kouluratsuna, mutta sen todellinen luonne ja suorituskyky tuli esiin usein rataesteiden uusintateillä sekä kenttäratsastuksen maastoestekokeissa. Lujan ja vahvatahtoisen luonteen sekä fyysisen kestävyyden omaava ori teki tulosta myös avoimissa 120cm ja CIC1 luokissa, mutta sen suurimpia saavutuksia on muun muassa kaksi kenttämestaruusmitalia ja kolme estemestaruusmitalia. Ratsukantakirjaan III-palkitulla orilla oli hyvät tyypit, syvä ja avoin runko, aavistuksen köyry lanne ja jyrkkä lautanen. Jalat orilla oli kuivanlaiset, etujalat aavistuksen hajavarpaiset. Jarhosta käytettiin melko paljon varsinkin tammoilla, jotka olivat tehneet itsekin uraa este- ja kenttäratsastuksen parissa. Jarhosen jälkeläisiä yhdistää hyvä kestävyys, monipuolisuus sekä erinomainen hyppykyky.

iee. Kuustyrni on kuvankaunis tummanpunarautias suomenhevostamma, jolla on suuria valkoisia merkkejä muun muassa läsin, sukkien sekä valkoluomien myötä. Herasilmäinen tamma oli kuuma ja toisinaan jopa hieman hätäinen hevonen ratsastaa, mutta osaavalla ja rauhallisella ratsastajalla tamma oli voittamaton ratsu este- ja kenttähevosena. Avoimia 120cm ja CIC1 luokkia kilpaillut tamma oli esteitä hypätessä pomminvarma hevonen, jonka kanssa ei koskaan tarvinnut pelätä ratsusta irtaantumista sillä se eteni esteeltä esteelle luotettavan höyryveturin tavoin. Ratsukantakirja I-palkitulla tammalla on erittäin hyvät tyypit, pyöreä avoin runko, pitkä ja vahva kaareva kaula. Sillä oli kestävät jalat, joskin takajalat olivat aavistuksen ahdasasentoiset. Tamman kaviot olivat hyvänpuoleiset, eikä sillä ollut raskaan kilpaurankaan jälkeen minkäänlaisia muutoksia jaloissa. Kuustyrni varsoi ensimmäisen varsan 4-vuotiaana joka valitettavasti menehtyi tapaturmaisesti vain muutaman vuoden ikäisenä. Toisen ja samalla myös viimeisen varsan Kuustyrni synnytti 17-vuotiaana, jota se hoiti suurella rakkaudella vielä erottamisenkin jälkeen.

 

ei. Harvapapu on kulomusta suomenhevosori, joka ei yleispainoitteisuudestaan huolimatta jättänyt varsinkaan koulutuomareita hurmaamatta. Vaativa B tason ori oli nimittäin tunnettu ilmavista, joustavista liikkeistään eikä sen suorittamisesta puuttunut koskaan tasapainoa, rentoutta ja paljon puhuttua liikelaajuutta. Koulukilpailuissa upeasti pärjännyt ori on rohkean luonteen, hyvän ja melko terävän hyppytyylin vuoksi myös mainio estehevonen sekä rata- että maastoesteille. Ori on kilpaillut kolmessa lajissa kansallisella tasolla avoimissa luokissa, ja sen parhaimpia suorituksia ovat este- ja kenttähallimestaruusmitalit, sekä yksi koulumestaruushopea. II-palkinnolla ratsukantakirjattu ori on rakenteeltaan melko korrekti; sillä on pitkä ja lihaksikas kaula, se on ryhdikäs ja sen jalka-asennot ovat hyvät. Tänään Harvapapu viettää ansaittuja eläkepäiviä ja tapaa keväisin muutamia tammoja luomuastutusten merkeissä. Harvapavulla on muutamia kymmeniä jälkeläisiä, joissa yhdistyy rohkea, hyvä luonne sekä kapasiteetti lajiin kuin lajiin.

eii. Sumppipapu on jo edesmennyt kulomusta suomenhevosori, joka hurmasi kisayleisöä niin koulu-, este- kuin kenttäratsastuksen parissa, jonka lisäksi ori kilpaili nuoruusvuosinaan aluetasolla myös valjakkoajon parissa. Sumppipapu oli luonteeltaan hyvin nöyrä, yritteliäs ja yhteistyöhaluinen, ja se on saanut luonteestaan erityismainintoja muun muassa nuorten hevosten laatuarvostelutilaisuusksissa sekä kantakirjaustilaisuudessa. Suuren kapasiteetin ja hyvät kilpahevosen ominaisuudet omaava ori on kantakirjattu ratsukantakirjaan I-palkinnolla, joskaan oria ei käytetty kauheasti suomenhevosten jalostukseen. Ne harvat varsat jotka Sumppipavulle siunaantui on ajan saatossa osoittaneet olevansa vähintään yhtä kyvykkäitä kuin isänsä monipuolisina yleishevosina. Sumppipapu lähti vihreämmille niityille kunnioitettavassa 25-ikävuoden saattelemana yleiskunnon huononemisen vuoksi.

eie. Pikku-Papu on hyvin tavanomainen suomenhevonen; se on myyty kasvattajalta 7-vuotiaana kotiin, jossa se elää tänäpäivänäkin eläkepäiviään viettäen. Tummanruunikko Pikku-Papu varsoi kasvattajallaan kaksi varsaa, ja on sittemmin keskittynyt toimittamaan hyvänmielen harrastehevosen virkaa sekä ratsuna, että sunnuntaikärryttelyyn soveltuvana ajohevosena. Ratsuna Pikku-Papu on melko keskinkertainen: Se taitaa joitakin perusasioita kentällä, hyppää pieniä esteitä ja maastossa kulkee pomminvarman suomenhevosen tavoin eteenpäin. Kärryttely onkin tamman lempihommia, sillä ajaminen sekä kärryjen että reen kanssa on tuonut tamman päiviin mukavaa vaihtelua oikeastaan koko sen elinkaaren ajan. Tänäpäivänä Pikku-Papu ei ole enää niin aktiivisessa käytössä, sillä tamma on jo 23-vuotias.

ee. Kermakahvi on punarautias, 155cm korkea suomenhevostamma, joka on hevosalan ammattilaisen kasvattama ja omistama. Tamman kanssa on varsasta asti työskennelty paljon, ja se on tutustunut kilpahevosen maailmaan kiertämällä varsanäyttelyitä ja esimerkiksi nuorten hevosten laatuarvostelutilaisuuksia. Neljävuotiaana parhaana estehevosena palkittu tamma on nykypäivänä yleispainoitteisuudestaan huolimatta erinomainen este- ja kenttähevonen; se on luonteeltaan melko herkkä ja säpäkkä, mutta se on kuitenkin rohkea ja miellyttämisenhaluinen hevonen, joka omistaa terävän ja lennokkaan hyppytyylin. 120cm ja CIC1 luokkia kilpaillut tamma on näyttäytynyt myös koulukilpailuissa, mutta keskinkertaisten liikkeiden vuoksi se jää usein tasapainoisesta suorittamisesta huolimatta juuri sijoittuneiden alapuolelle tuloslistassa. Tänäpäivänä Kermakahvi keskittyy este- ja kenttämestaruuksiin treenaamiseen, jotka vaativat hyvän psyykkisen ja fyysisen kestävyyden lisäksi jo pienen ripauksen taitoa.

eei. Kerjääjäpoika on jo edesmennyt vaaleanpunarautias yleispainotteinen suomenhevosori, joka kilpaili ratsastuksen päälajien sekä valjakkoajon parissa. Rohkean ja itsevarman luonteen omaava ori oli kestävä kilpahevonen, joka uskalsi edetä rohkeasti tehtävältä toiselle sen suuremmin tehtäviä kyseenalaistamatta. Ratsukantakirjaan kantakirjattu ori on palkittu I-palkinnolle arviolla “erittäin hyvät tyypit, syvä pyöreä sopusuhtainen runko, vahva ylälinja, lyhyt selkä, hyväasentoiset kuivat jalat hyvät kaviot. Liikkeet suorat, hyvä yliastunta, etujalkojen liike korkea, kevyt askel. Terävä ponnistus, ori on varovainen ja se käyttää selkäänsä hyvin.” Hyvät jouhet omaava läsipäinen ori oli aikanaan melko suosittu jalostusori, ja se periytti jälkeläisilleen rohkeaa luonnetta sekä monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Ori lopetettiin vain 17-vuotiaana jalkaan kohdistuneen tapaturman vuoksi.

eee. Maitokahvi on vaaleanpunarautias, 153cm korkea suomenhevostamma, jonka omisti koko elinkaaren ajan kasvattajansa. Maitokahvi sai kasvaa varsana hyvin pitkään, sillä se kasvoi kylmäverisille tyypilliseen tapaan hyvin hitaasti jonka vuoksi se ajo-opetettiin vasta kolmevuotiaana ja ratsun alkeita alettiin opettelemaan 4-vuotis syksynä. Kiltin ja nöyrän luonteen omaava tamma oli helppo opettaa sekä ajolle että ratsastukseen, mutta sitä ei koskaan koulutettu sen pidemmälle, sillä tamman tulevaisuuden suunnitelmat olivat pitkälti jalostukselliset. Maitokahvi kantakirjattiin 8-vuotiaana II-palkinnolla ratsukantakirjaan, jonka jälkeen tamma onkin saanut nauttia sunnuntaimaastoilusta, kevyestä treenaamisesta sekä varsojen kaitsemisesta. Maitokahvi lopetettiin 28-vuotiaana vanhuuden tuomiin ongelmiin, joista suurimpia olivat hammasperäiset ongelmat.

© kasvattaja

Jälkeläiset

Nekku ei ole vielä jalostuskäytössä

 • ei jälkeläisiä

ERJ-kilpailut (33 sijoitusta, joista 2 voittoja | 1 ERJ-CUP)

KRJ-kilpailut (46 sijoitusta, joista 10 voittoja)

 • 03.01.2017 - Kutsu - 110cm – 4/40
 • 08.01.2017 - Kutsu - 110cm – 5/40
 • 13.01.2017 - Kutsu - 110cm – 3/40
 • 14.01.2017 - Kutsu - 110cm – 5/40
 • 17.01.2017 - Kutsu - 110cm – 5/40
 • 26.02.2017 - Kutsu - 100cm – 2/65
 • 23.02.2017 - Kutsu - 110cm – 3/50
 • 26.02.2017 - Kutsu - 110cm – 5/50
 • 04.03.2017 - Kutsu - 110cm – 5/35
 • 02.04.2017 - Kutsu - 110cm – 4/30
 • 02.04.2017 - Kutsu - 110cm – 1/30
 • 04.04.2017 - Kutsu - 110cm – 4/30
 • 07.04.2017 - Kutsu - 110cm – 5/30
 • 23.03.2017 - Kutsu - 110cm – 5/30
 • 27.03.2017 - Kutsu - 110cm – 2/30
 • 10.03.2017 - Kutsu - 110cm – 3/30
 • 18.03.2017 - Kutsu - 110cm – 2/30
 • 22.03.2017 - Kutsu - 110cm – 3/30
 • 01.06.2017 - Kutsu - 100cm – 3/30
 • 02.06.2017 - Kutsu - 100cm – 2/30
 • 04.06.2017 - Kutsu - 100cm – 3/30
 • 08.06.2017 - Kutsu - 100cm – 2/30
 • 08.06.2017 - Kutsu - 100cm – 3/30
 • 11.06.2017 - Kutsu - 100cm – 2/30
 • 18.06.2017 - Kutsu - 100cm – 3/30
 • 22.06.2017 - Kutsu - 100cm – 4/30
 • 24.06.2017 - Kutsu - 100cm – 1/30
 • 25.06.2017 - Kutsu - 100cm – 2/30
 • 26.06.2017 - Kutsu - 100cm – 4/30
 • 28.02.2017 - Kutsu - 110cm – 17/189 – ERJ-CUP
 • 06.06.2017 - Kutsu - 100cm – 3/40
 • 08.06.2017 - Kutsu - 100cm – 6/40
 • 19.06.2017 - Kutsu - 110cm - 3/30
 • 05.01.2017 - Kutsu - Helppo A – 1/30
 • 08.01.2017 - Kutsu - Helppo A – 1/30
 • 17.01.2017 - Kutsu - Helppo A – 5/30
 • 18.01.2017 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 20.01.2017 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 21.01.2017 - Kutsu - Helppo A – 5/30
 • 11.01.2017 - Kutsu - Vaativa B – 1/50
 • 12.01.2017 - Kutsu - Vaativa B – 2/50
 • 15.01.2017 - Kutsu - Vaativa B – 6/50
 • 16.01.2017 - Kutsu - Vaativa B – 4/50
 • 04.02.2017 - Kutsu - Vaativa B – 5/50
 • 06.02.2017 - Kutsu - Vaativa B – 2/50
 • 08.02.2017 - Kutsu - Vaativa B – 5/50
 • 23.02.2017 - Kutsu - Vaativa B – 5/50
 • 26.02.2017 - Kutsu - Vaativa B – 7/50
 • 19.02.2017 - Kutsu - Vaativa B – 5/48
 • 21.02.2017 - Kutsu - Vaativa B – 3/48
 • 02.04.2017 - Kutsu - Vaativa B – 5/40
 • 04.04.2017 - Kutsu - Helppo A – 1/40
 • 06.04.2017 - Kutsu - Helppo A – 4/40
 • 09.04.2017 - Kutsu - Helppo A – 3/40
 • 09.04.2017 - Kutsu - Vaativa B – 2/40
 • 22.03.2017 - Kutsu - Vaativa B – 2/30
 • 23.03.2017 - Kutsu - Vaativa B – 1/30
 • 25.03.2017 - Kutsu - Vaativa B – 3/30
 • 26.03.2017 - Kutsu - Vaativa B – 4/30
 • 01.04.2017 - Kutsu - Vaativa B – 1/30
 • 09.04.2017 - Kutsu - Vaativa B – 4/30
 • 14.03.2017 - Kutsu - Vaativa B – 5/40
 • 26.03.2017 - Kutsu - Vaativa B – 6/40
 • 28.03.2017 - Kutsu - Vaativa B – 1/40
 • 08.03.2017 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 10.03.2017 - Kutsu - Helppo A – 1/30
 • 12.03.2017 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 06.05.2017 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 07.05.2017 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 09.05.2017 - Kutsu - Helppo A – 2/30
 • 21.05.2017 - Kutsu - Helppo A – 5/30
 • 30.05.2017 - Kutsu - Helppo A – 5/30
 • 05.06.2017 - Kutsu - Vaativa B – 1/30
 • 09.06.2017 - Kutsu - Vaativa B – 1/30
 • 01.06.2017 - Kutsu - Vaativa B – 4/30
 • 05.06.2017 - Kutsu - Vaativa B – 3/30
 • 07.06.2017 - Kutsu - Vaativa B – 5/30
 • 10.06.2017 - Kutsu - Vaativa B – 4/30
 • 10.06.2017 - Kutsu - Vaativa B – 5/30

KERJ-kilpailut (21 sijoitusta, joista 0 voittoja)

Näyttelymenestys & VSR-cupit

 • 07.03.2017 - Kutsu - Helppo – 2/30
 • 22.02.2017 - Kutsu - Helppo – 5/30
 • 01.03.2017 - Kutsu - Helppo – 2/30
 • 08.03.2017 - Kutsu - Helppo – 2/30
 • 01.03.2017 - Kutsu - Helppo – 2/30
 • 08.03.2017 - Kutsu - Helppo – 2/30
 • 17.03.2017 - Kutsu - Helppo – 5/40
 • 26.03.2017 - Kutsu - Tutus.lk – 4/30
 • 01.04.2017 - Kutsu - Tutus.lk – 5/30
 • 10.04.2017 - Kutsu - Tutus.lk – 3/30
 • 04.06.2017 - Kutsu - Helppo – 4/30
 • 07.06.2017 - Kutsu - Helppo – 4/30
 • 04.06.2017 - Kutsu - Helppo – 2/30
 • 09.06.2017 - Kutsu - Helppo – 3/30
 • 16.06.2017 - Kutsu - Helppo – 4/30
 • 17.06.2017 - Kutsu - Helppo – 2/30
 • 18.06.2017 - Kutsu - Helppo – 5/30
 • 21.06.2017 - Kutsu - Helppo – 4/30
 • 22.06.2017 - Kutsu - Helppo – 3/30
 • 15.06.2017 - Kutsu - Helppo - 5/30
 • 19.06.2017 - Kutsu - Helppo - 5/30
 • 30.11.2016 - Kutsu - 100cm – 1/91 - VSR-CUP
 • 30.11.2016 - Kutsu - 110cm – 4/84 - VSR-CUP
 • 30.04.2017 - Kutsu - Helppo – 6/40 - VSR-CUP
 • 31.05.2017 - Kutsu - Helppo A – 10/109 - VSR-CUP
VVJ-kilpailut (26 sijoitusta, joista 1 voittoja)  
 • 21.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 2/30
 • 27.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 5/30
 • 29.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 4/30
 • 22.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 5/30
 • 23.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 3/30
 • 27.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 5/30
 • 28.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 4/30
 • 30.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 3/30
 • 22.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 5/30
 • 22.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 3/30
 • 22.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 2/30
 • 29.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 5/30
 • 29.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 5/30
 • 30.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 1/30
 • 25.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 5/30
 • 26.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 3/30
 • 30.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 5/30
 • 24.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 2/30
 • 27.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 2/30
 • 23.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 5/30
 • 24.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 4/30
 • 29.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 3/30
 • 12.03.2017 - Kutsu - Vaativa yhdistetty – 2/30
 • 14.03.2017 - Kutsu - Vaativa yhdistetty – 5/30
 • 26.03.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 2/30
 • 09.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 3/30
 

 

Päiväkirjamerkintä 12.11.2016, kirjoittaja omistaja

Minulla oli todella kova hinku saada joku vähäpeltolainen meille Hortensiaan, kun ei niitä löytynyt ollenkaan. Kutakuinkin olin vajaan kuukauden hieman vilkuillut, josko löytyisi kivaa kasvattia heiltä myynnistä. Muutaman kerran oli tullut vastaan aivan ihana kasvatti, mutta mitä mattimyöhäisenä olin aina onnistunut missaamaan ne. Toinen operaatio oli sitten pyytää tilausvarsa, kunhan olisin vain päättänyt sopivat vanhemmat, mutta minkäs sille voi kun kyseiseltä tallilta löytyi monia upeita yksilöitä valittavaksi. Kuitenkaan en saanut tätä aikaiseksi, joten se sitten vain jäi. Tänään minä kuitenkin löysin kiinnostavan kasvatin Vähäpellon joulukasvattimyynnistä. Olin määrännyt itselleni ostokiellon, mutta tässä orissa oli vain jotain puoleen vetävää, joten otin innoissani tietoa irti kasvattajalta, että millainen varsa oli kyseessä. VP:n kertomat positiiviset kuin myös negatiiviset asiat saivat minut kyllä kiinnostumaan ja ylipäätänsä rakastumaan tähän nelijalkaiseen. Heitin pienen harkinnan jälkeen tarjousta menemään ja sainkin vastauksen nopeasti - Kermanekku oli nyt minun omistuksessani! Vaikka kukkarosta jälleen katosi säästörahaa, olin sentään käyttänyt rahaa järkevään ostokseen. Minä olin trailerin kanssa menossa pari päivää myöhemmin pakkaspäivänä noutamaan Nekkua meille kotiin, josta olin kyllä niin innoissani ja ajomatka menikin kovan jännityksen takia nopeasti. Nekun ollessa vielä 2-vuotias, ei sillä saanut vielä ratsastaa, mutta odotin innolla sitä päivää, kun pääsisin kouluttamaan sitä vanhempiensa kaltaiseksi, taidokkaaksi yleispainotteiseksi ratsuksi monille kilpailukentille. Suunnitelmia sekä toiveita löytyy ja paljon, kunhan vain tuo taapero hiljalleen vanhenisi, niin päästäisiin alkuun.

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | Ulkoasun suunnittelu ja toteutus @ Werry | © Hortensian Suomenhevoset | Hevoset ja ihmiset jotka esiintyy kuvissa, eivät liity mitenkään mainittuihin tietoihin | Hevosen kuvat © Vapaasti