KTK-II

Vähäpellon Taskuraketti "Tara"

Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma Rekisterinumero VH16-018-0377
Väri, säkäkorkeus Rautias, 156cm Omistaja Werry (VRL-12945)
Syntymäaika, ikä 23.01.2017, 2v Kasvattaja Vähäpelto
Painotus Yleispainotus Koulutustaso HeA, re. 100cm, Helppo, Vaativa

Historiaa: ...

Vähäpellon Taskuraketti on omasta mielestä oikein mainio suomitamma, jolta ei potentiaali käy vähiin. Käsitellessä taas tämä kaveri on erittäin mukavaa seuraa ja onkin aika vaivaton hevonen hoitaessa. Pysyy hienosti ja ryhdikkäästi paikoillaan korvat hörössä antaen hoitajan hoitaa hommansa omassa tahdissaan. Hyväkäytöksisyys helpottaa ja nopeuttaakin harjaamista ja varustamista suuresti. Tammalta ei niinkään löydy mitään ”kuumiapisteitä”, joiden takia hampaat iskeytyisivät käsittelijänsä vaatteisiin tai jalat suuntautuisivat ihmistä kohden - ei päinvastoin. Ainoa kohta jota Tara hieman ärsyyntyy, on korvat, mutta mitään draamaa ei synny jos niitä koskettaa tai harjaa. Varustaminen sujuu hoitamisen, peseytymishetken ja muun tällaisen jutskan lisäksi aivan rutiininomaisesti.

Tara on moneen lajiin sopeutuva yksilö vanhempiensa tapaan. Kouluaitojen sisällä yhteistyö sujuu ratsastajan sekä itse tamman välillä, miellyttävä sekä kuuliainen kaveri kouluratsastukseen. Emänsä Savusuokon kautta tämä on saanut nöyryyden lahjan, lisäksi myös pehmeät, kivat ja tasaiset askeleet ovat varmasti emän puolelta. Isän puolelta taas hyviä bonuksia on tullut reippauteen, hyvään tasapainoon sekä hienoon suorituskykyyn. Tara on eteenpäinpyrkivä helppo a-tason ratsu, vaikka olisi varmasti pärjännyt korkeammalla tasollakin. Helpommat liikkeet onnistuvat kuin heinän syöminen, mutta kun siirrytään vaikeampiin liikesarjoihin, on ratsastajan osattava ratsastaa ja antaa oikeat avut, jotta suorituskyky pysyy tasaisena tai paranee. Tamma on miellytyshaluinen ja toimii siten paineen alla nöyremmin sekä varmemmin.

Esteratsuna Tara omaa rohkean, vauhdikkaan, mutta kuuliaisen luonteen. Myös kilpailu vietti on aina suuressa osassa, minkä takia palkintosijoille päästään usein. Tamman hyppykyky on mitä mainioin tekniikan ollessa hyvin koostettu; lähestyminen esteelle alkaa varmasti mutta hallitusti, esteen ylitys taas lennokas sekä ilmava, ja laskeutuminen tasainen ja varma hyvän tasapainon avulla. Tiukat mutkat tai haastavat esteet tarvitsevat vain hyvän yhteisymmärryksen ja luottamuksen ratsastajalta hevosta kohtaan, jotta onnistumisia tulee. Maastoesteillä tekniikka on myös samanlainen kuin normaaleilla rataesteillä, vaikkakin rohkeutta tarvitaan hitusen enemmän. Itsevarmana ja rohkeana hevosena Tara kiitää lähtöviivalta ratsastajan avuin maaliviivalle hyvässä ajassa, välttäen myös niitä haavereita ja epäonnistumisia. Monet ovat kysyneet että miten vesiesteet ja muut vaikeammat tukit ynnä muut - tähän voin vain vastata että kunhan edelleenkin yhteistyö sujuu, niin vain korkeus ja oikukkaat esteet ovat ne haastavat osuudet.

Valjaissa ja vaunujen edessä tamma keskittyy suoritukseen ja kuuntelee kuuliaisesti ratsastajan antamia ohjasapuja. Koulua ajaessa Taran liikkeet ovat rennohkot ja askellajit ovat lennokkaat. Halu näyttää osaamisensa on vahvoin tässä osakokeessa, minkä takia koulukokeesta suoriudutaan usein mahdollisemman puhtaasti. Maratonit ja tarkkuuskokeessa tamma liikkuu vauhdikkaasti, joskin joskus turhan nopeasti, minkä takia on hyvä huolehtia kaiken lisäksi myös temposta. Hyvä tasapaino ja kuuliaisuus ovat iso hyvä bonus näissä kahdessa osakokeessa.

Jo nuorena aloittanut kilpatamma on tottunut trailereihin, hevosrekkoihin ja muun kaltaisiin koppeihin, joten mitään muuta ei tarvitse mukaan kuin heinäsäkki. Tara ei tarvitse muita heppakavereita mukaan, mutta jos samalle matkalle eksyy yksi tai useampi hevonen, kannattaa varmistaa että vierustoveri ei hirveästi ärsytä tätä tammaa. Paikan päällä tämä tulee rytinällä ulos ja saman tien alkaa nuuskia sekä tutkailemaan ympäristöä. Varustuksen aikana tämä pysyy ryhdikkäänä paikoillaan ja odottaa innolla pääsevänsä tekemään mitä tahansa tavoitteena sitten on. Mikäli verryttelykenttä on kilpailuissa täynnä muita kaviokkaita, tämä tamma saattaa hieman ärsyyntyä liiasta hälinästä. Tähän on vain yksi ratkaisu, ja se on se että pistää lämmittelyt oikein kunnolla tulille ja antaa muuta ajateltavaa Taralle. Tamma kyllä tietää milloin on tosi kyseessä (eli kilpailut), ja silloin voitonhimoisuus iskee päälle ja suorituskyky kasvaa paineen alla ainakin vähän. Tämä auttaa ratsukkoa suoriutumaan suorituksestaan.

 
i. Tyhjätasku

158cm, vkk

VSN National Ch, KTK-II, KRJ-I, ERJ-I, Jälk.lk. C

ii. Reissumies evm

158cm, vkk

iii. Lomapoika evm 159cm, vkk iiii. Lomalainen evm 
iiie. Matkaaja evm
iie. Taivalvaara evm 151cm, vprt iiei. Taivaltaja evm 
iiee. Männikkö evm 

ie. Nukkatasku evm

154cm, vkk

iei. Nummiainen evm 156cm, vkk ieii. Nuuskamuikku evm 
ieie. Nummiruno evm 
iee. Taskuliisa evm 152cm, prt ieei. Taskutaksi evm
ieee. Lappuliisa evm

e. Savusuukko

144cm, rn

VSN National Champion, KTK-I, KERJ-I, Jälk.lk. C

ei. Savumaakari evm

148cm, rn

eii. Savupapu evm 147cm, rn eiii. Papu-Ukko evm
eiie. Sahrami evm 
eie. Haihtuva evm 148cm, vprt eiei. Sumuvilho evm 
eiee. Tuuliajo evm 

ee. Peilirikko evm

144cm, vprt

eei. Toffeekuva evm 156cm, vprt eeii. Viskari evm 
eeie. Karkkiuni evm 
eee. Sirpale evm 143cm, rn eeei. Rikko evm
eeee. Saima evm

Taran sukupuu koostuu puhdasrotuisista suomen(pien)hevosista

Suvusta

ii. Reissumies on voikko, 158cm korkea suomenhevosori joka on jättänyt jälkeläisilleen upean ulkonäön lisäksi mahtavan ja yhteiskyvykkään luonteen. Kantakirja II-palkinnolle kantakirjatulla orilla on monen jälkeläisensä tavoin erittäin hyvät tyypit, tiivis ja pyöreä runko, kaareva ja aavistuksen alakaulainen kaula, jyrkkä lapa ja pitkä sekä laskeva lautanen. Jalka-asennot Reissumiehellä on kohtalaiset, sillä sen vuohiset ovat pystyt ja kintereet käyrät. Yleispainoitteinen ori on ollut koko ikänsä vahvimmillaan este- ja kenttäratsastuksessa rohkean luonteen ja hyvän hyppykykynsä ansiosta, mutta se ei ole noviisi kouluratsastuksenkaan saralla sillä orilla on useita voittoja ja sijoituksia Vaativa B-tasolta. Reissumiehen parhaimpiin saavutuksiin kuuluu vuonna 2014 ja 2015 saavutetut kenttäratsastusmitalit suomenhevosten mestaruuskilpailuista, jonka lisäksi ori on nuorena pärjännyt keskivertoa paremmin ikäluokkakilpailuissa ollen esimerkiksi neljävuotiaana tilaisuuden paras estehevonen.

iii. Lomapoika edustaa sukujuuria, joissa esiintyy hyvin harvinaista niin sanotun vanhanliiton suomenhevoskantaa. Suvussa esiintyvien työ- ja ravihevosten nimistä huolimatta voikko Lomapoika oli rakenteeltaan hyvin ratsujalostukseen sopiva, sillä orilla oli hyvien leimojen ja tyyppien lisäksi syvä ja sopusuhtainen runko, pitkä ja vahva kaula, lyhyt selkä sekä kuivat hyväasentoiset jalat, joskin aavistuksen supistuneet etusääret. Kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa kansallisella tasolla kilpaillut ori oli tunnettu liikkeistään, jotka olivat suorat ja hyvin kevyet ja joustavat. Luonteeltaan Lomapoika oli erittäin suoraviivainen, lempeä ja yhteistyöhaluinen jonka lisäksi sen omistaja että vakioratsastaja kuvaili oria julkisuudessa positiivisen työskentelyasenteen omaavaksi hevoseksi. Ratsukantakirjattua oria käytettiin aikanaan melko paljon jalostukseen sen erikoisen sukujuuren ja värityksen vuoksi, jonka ansiosta nykypäivän kilparadoilla nähdään paljon hyvä luonteisia ja kestävärakenteisia hevosia, jotka polveutuvat Lomapojasta.

iie. Taivalvaara oli suomenhevostamma, joka loi uransa ratsumaailman sijasta näyttelykehiä kiertäen. Jo varsana tamma- ja varsanäyttelyissä Taivalvaara sai hyviä pisteitä hyvän mallisesta rungosta ja tahdikkaista, tasapainoisista liikkeistään mutta noin neljävuotiaana tamman kehityttyä se alkoi pärjäämään myös valtakunnallisissa suomenhevosnäyttelyistä peitoten lukuisia jalostusoreja. Erittäin kompaktin ratsurakenteen, suorien ja hyvien jalka-asentojen lisäksi tammalla oli hyvät leimat sekä kaunis, ilmeikäs pää. Ollessaan kuusi vuotias sympaattisen ja kiltin luonteen omaava tamma oli ratsuna siinä vaiheessa, että sen saattoi kantakirjata - jossa tamma palkittiinkin asianmukaisesti ykköspalkinnolle. Koska Taivalvaara oli tunnetun suomenhevoskasvattajan hevosia, jäi tamman ratsunura lähinnä nuorten suomenhevosten laatuarvostelutilaisuuksiin sillä tammaa alettiin heti kantakirjauksen jälkeen käyttämään jalostukseen. Taivalvaara ehti jättää elinkaarensa aikana yhteensä kuusi jälkeläistä, joista viisi päätyi kansallisen tason kilparatsastuskentille.

ie. Nukkataskua voisi kuvailla lyhyesti ja ytimekkääksi pieneksi ja pippuriseksi suomenhevoseksi. Voikko, 154cm korkea suomenhevostamma on perusluonteeltaan kiltti, mutta tammasta on ratsastaessa ja ajaessa löytynyt aina omanlaista luonnetta joka on ollut usealle harrastajalle liikaa. Tästä syystä Nukkatasku kerkesi vaihtamaan kotiaan nuorempana useammin kun olisi ollut tarpeen, kunnes tamma päätyi 9-vuotiaana suomenhevosista kiinnostuneelle ratsastuksenopettajalle valmennus- ja kilpakäyttöön. Noin vuoden intensiivisen valmentautumisen jälkeen ratsukko nousi alue-kansalliselle tasolle este- ja kenttäratsastuksen parissa vakiinnuttaen 100cm ja Helppo-tason. Ratsukolle tuli pieni takapakki lievän tapaturmaisen jännevamman myötä Nukkataskun ollessa 13-vuotias, jolloin tamma astutettiin ensimmäisen kerran. Hyväksi emäksi osoittautunut tamma kuntoutettiin suurella rakkaudella ja hartaudella, jonka ansiosta tamma on voinut palata takaisin esteradoille. Tänään, 18-vuotiaana Nukkatasku on siirtymässä hiljalleen eläkekäyttöön esteradoilta ja sille etsitään uutta sulhasta ensi keväälle

iei. Nummiainen on hevonen, joka esiintyy suomenhevosten suvussa sekä hyvässä että pahassa. Erikoisen värityksen omaavalla orillaan on takanaan useita valtaoreja, eikä se itsessään ole kummoinen suorittaja. Aluetasolla muutaman kerran kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa startannutta hevosta on käytetty rakenteensa, suorituskykyynsä ja sukuunsa verraten hyvin paljon, sillä III-palkinnolla kantakirjatulla orilla on jälkeläisiä useita kymmeniä kappaleita. Orilla on hyvänpuoleiset tyypit, pyöreä ja pitkä runko, leveä alaskiinnittynyt kaula, lyhyt säkä, vento selkä sekä loiva, pitkä lautanen. Sen jalka-asennot ovat tyydyttävät, sillä orin etujalat ovat vasikkapolviset, sen vuohiset ovat pystyt ja sen liikkeet ovat ahtaanlaiset, mutta suorat. Jälkeläisilleen ori on periyttänyt ominaisuuksiaan melko vaihtelevasti; jotkin sen jälkeläiset ovat keskikastiin kuuluvia harrastehevosia mutta hyvistä tammoista periytyneistä jälkeläisistä on saatu aikaan myös hyväluonteisia kilpahevosia lajiin kuin lajiin. Nummiaisen jälkeläisiä yhdistää hyvä käsiteltävyys sekä yhteistyöhaluinen, lempeä luonne.

iee. Taskuliisa oli suomenhevostamma, joka tunnettiin räjähtävästä hyppyvoimasta sekä herkästä ja melko kuumasta luonteestaan. Omistajalta kysyttäessä hän kuvaili tamman olleen aavistuksen tuulella käyvä hevonen, mutta erityisen tarkkajalkainen ja rohkean luonteen omaava estehevonen - eikä tätä voinut kiistää, mikäli koskaan näki tammaa radalla. Voimakkaan, aavistuksen ponimaisen laukan omaava hevonen tuntui venyävän minkä tahansa esteen yli jalkavirheittä vaikka se saattoi protestoida ratsastajan antamia apuja esteväleissä. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun tamma on ladannut suhteuttettuja estevälejä sähäkässä pukkilaukassa mutta kuin tuurin kaupalla kerännyt jalkansa esteen yli yleisön ja todennäköisesti myös ratsastajan pidättäessä hengitystään. Pienikokoinen, 152cm korkea Taskuliisa kilpaili parhaimmillaan kansallisen tason avoimia 120cm luokkia sijoittuen melko tasaiseen tahtiin sillä minkä tamma hävisi askelpituudessa, otti se sen takaisin pienillä ja ahtailla teillä. Taskuliisalla on yhteensä 2 jälkeläistä, joista molemmat ovat menestyneet alue-kansallisella tasolla esteratsastuksen parissa. Taskuliisa menehtyi 24-vuotiaana vanhuuden tuomiin vaivoihin.

 

ei. Savumaakari on hyvät laatutyypit sekä hyvänpuoleisen orileiman omaava kansallisen tason kilpahevonen, joka on kilpaillut menestyksekkäästi ratsastuksen kaikissa osa-alueissa. Ruunikko, 148cm korkea ori on kantakirjattu III-palkinnolle arviolla "syvä, pyöreä runko, kevyehkö kaula. Jalka-asennot aavistuksen puutteelliset; etujalat ovat hieman vasikkapolviset ja etusääret ovat supistuneet, käyrähkö kinner, hyvät kaviot." Luonteeltaan herkäksi, eteenpäinpyrkiväksi ja erittäin yhteistyöhaluiseksi kuvailtu ori on tasainen ryhdikkäiden kouluratojen suorittaja, mutta sen todellinen kapasiteetti ja kyky tulee esiin rata- ja maastoesteradoilla. Rehellisellä ja rohkealla orilla on hyvä tekniikka sekä ratsastettavuus estelle, ja se on hurmannut estekilpailuiden yleisöä useasti nopeilla "kaikki tai ei mitään" uusintaradoillaan. Oria on käytetty melko paljon suomenhevosten jalostukseen, sillä Savumaakarin tiedetään periyttävän jälkeläisilleen rohkeaa luonnetta sekä hyvää hyppytekniikkaa.

eii. Savupapu on tunnettu kenttähevonen, joka on kilpaillut hyvin tuloksin kansallisella tasolla jopa yhden tähden kenttäkilpailuita. Fysiikaltaan kestävä; sopusuhtaisen rungon sekä hyvät jalka-asennot omaava hevonen liikkuu melko energisesti, ja se kantaa itseään mielellään ryhdikkäänä niin sanotusti oikein päin. Hyvän hyppytekniikan sekä vahvan ponnistuksen omaava ori on luonteeltaan ystävällinen, nöyrä ja äärettömän yhteistyöhaluinen. Ruunikkoa, 147cm korkeaa kantakirja II-palkittua oria on käytetty melko paljon suomenhevosten jalostukseen. Ennen vihreille niityille siirtymistä Savupapu jätti jälkeensä varsoja, joista suurin osa on päätynyt alue- tai kansallisen tason este- ja kenttäradoille.

eie. Haihtuva on vaaleanpunarautias, 148cm korkea suomenhevostamma joka oli eläessään aina se tallin kiukkupyllyisin tamma. Hapanta naamaa näyttävä tamma oli kuitenkin nöyrä ja kapasiteetikas ratsu, joka on palkittu muun muassa 3-vuotiaana parhaana askellajihevosena suomenhevosten laatuarvostelutilaisuudessa ja joka sijoittui 6-vuotiaana koulupuolen kasvattajakilpailussa ensimmäiselle sijalle. Kasvattajakilpailun jälkeen lennokkain liikkein liikkuva tamma myytiin ratsastuksenopettajaopiskelijalle, joka kilpaili tamman kanssa Helppo A ja Vaativa B tason luokissa. Haihtuva varsoi elinkaarensa aikana kaksi varsaa, ori Savumaakarin joka on toiminut kolmen alalajin osaajana sekä tamman Kaskisavun joka on näyttänyt ikäluokkakilpailuissa suuria lahjoja emänsä tavoin kouluratsastuksen puolelle.

ee. Peilirikko on vaaleanpunarautias, 144cm korkea suomenhevostamma. Kaikki käy-tyypin omaava tamma on sopinut elinkaarensa aikana monenlaiselle harrastajalle, ja se on tarjonnut monta elämystä hevosharrastajille sekä ratsuna että valjakkohevosena. Sopusuhtaisen rungon, vahvan ylälinjan ja melko hyvät jalka-asennot omaava tamma on luonteeltaan nöyrä ja rehti hevonen, joka suhtautuu kaikkeen suurella järjellä. Aluetasolla kilpaillut tamma on ollut enimmäkseen siellä tuloslistojen puolivälissä, mutta rauhallinen ja tasainen suorittaja on kerännyt myös muutamia sijoituksia ja voittoja jokaisesta lajista. 4-vuotiaana kerran varsonut tamma viettää tänään leppoisaa harrastehevosen elämää Itä-Suomessa, sillä tamma ei enää useammastakaan yrityksestä huolimatta ole tiinehtynyt uudelleen.

eei. Toffeekuva on kantakirja II-palkinnolla palkittu suomenhevosori, joka edustaa sukunsa ensimmäistä ratsuhevosta. Keskinkertaisista ravihevosista polveutunut ori omaa vahvan suorittajaluonteen sekä hyvät, tahdikkaat ja melko lennokkaat liikkeet. Vahvan, kolmitahtisen laukan omaava rautias ori on tehnyt menestyksekkään uran ratsuna sekä koulu-, este- että kenttähevosena, jonka lisäksi orilla on kilpailtu muutamia startteja valjakkoajon saralla. Rakenteeltaan melko vähän jalostukseen käytetty ori oli tyydyttävä. Sillä oli hyvät tyypit, se oli ryhdikäs sekä sen runko oli lyhyt ja vankanlainen. Vaaleanpunarautiaalla orilla oli lyhyt kaula, kuivanlaiset melko hyväasentoiset jalat. Toffeekuva lähti vihreämmille niityille 23-vuotiaana muun muassa neljä uomenhevosten mestaruusmitalia saavuttaen.

eee. Sirpale on ruunikko, 143cm korkea pyöreärunkoinen tamma jonka omisti koko elinkaaren kasvattajansa Oiva Kyllönen. Melko temperamenttiseksi tammaksi kuvailtu Sirpale ei toiminut koskaan sen kummoisempana ratsuna, sillä tamma oli melko haastava ratsuttaa niin sanotusti tasaiseksi ja monelle ratsastajalle sopivaksi hevoseksi. Maasta työskennellessä tamma oli kuitenkin ihan ookoo, joten useita I ja I+ palkintoja suomenhevosten valtakunnallisista näyttelyistä niittänyttä tammaa ratsastettiin sen verran, että se saatiin esitettyä ratsukantakirjassa. I-palkinnolle kantakirjattu tamma toimi elämänsä siitoshevosena, ja se sai kaiken kaikkiaan 7 kaunista, kapasiteetikasta varsaa. Sirpale lopetettiin vanhuuden tuomiin ongelmiin 22-vuotiaana.

© kasvattaja

Jälkeläiset

Tara ei ole vielä jalostuskäytössä

 • ei jälkeläisiä

ERJ-kilpailut (24 sijoitusta, joista 5 voittoja)

KRJ-kilpailut (17 sijoitusta, joista 4 voittoja)

 • 17.03.2017 - Kutsu - 100cm – 4/30
 • 21.03.2017 - Kutsu - 100cm – 5/30
 • 22.03.2017 - Kutsu - 100cm – 3/30
 • 24.03.2017 - Kutsu - 90cm – 5/30
 • 28.03.2017 - Kutsu - 90cm – 2/30
 • 29.03.2017 - Kutsu - 90cm – 4/30
 • 06.04.2017 - Kutsu - 100cm – 1/30
 • 10.04.2017 - Kutsu - 90cm – 4/30
 • 02.06.2017 - Kutsu - 100cm – 1/30
 • 04.06.2017 - Kutsu - 100cm – 5/30
 • 05.06.2017 - Kutsu - 100cm – 5/30
 • 07.06.2017 - Kutsu - 100cm – 4/30
 • 09.06.2017 - Kutsu - 100cm – 1/30
 • 10.06.2017 - Kutsu - 100cm – 5/30
 • 13.06.2017 - Kutsu - 100cm – 4/30
 • 14.06.2017 - Kutsu - 100cm – 5/30
 • 16.06.2017 - Kutsu - 100cm – 1/30
 • 18.06.2017 - Kutsu - 100cm – 3/30
 • 19.06.2017 - Kutsu - 100cm – 1/30
 • 22.06.2017 - Kutsu - 100cm – 2/30
 • 28.06.2017 - Kutsu - 100cm – 5/30
 • 03.06.2017 - Kutsu - 100cm – 5/30
 • 06.06.2017 - Kutsu - 100cm – 5/30
 • 09.06.2017 - Kutsu - 100cm – 5/30
 • 24.03.2017 - Kutsu - Helppo A – 4/40
 • 30.03.2017 - Kutsu - Helppo B – 4/40
 • 08.03.2017 - Kutsu - Helppo A – 1/30
 • 15.03.2017 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 22.03.2017 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 23.03.2017 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 28.03.2017 - Kutsu - Helppo A – 5/30
 • 02.04.2017 - Kutsu - Helppo A – 1/40
 • 04.04.2017 - Kutsu - Helppo A – 3/40
 • 01.06.2017 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 05.06.2017 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 07.06.2017 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 10.06.2017 - Kutsu - Helppo A – 1/30
 • 08.06.2017 - Kutsu - Helppo B – 6/40
 • 11.06.2017 - Kutsu - Helppo A - 2/30
 • 16.06.2017 - Kutsu - Helppo A - 1/30
 • 19.06.2017 - Kutsu - Helppo A - 4/30

KERJ-kilpailut (6 sijoitusta, joista 0 voittoja)

VVJ-kilpailut (49 sijoitusta, joista 9 voittoja)

 • 19.03.2017 - Kutsu - Helppo – 5/30
 • 15.03.2017 - Kutsu - Helppo – 4/40
 • 19.03.2017 - Kutsu - Helppo – 3/40
 • 24.03.2017 - Kutsu - Helppo – 3/30
 • 27.03.2017 - Kutsu - Helppo – 2/30
 • 07.04.2017 - Kutsu - Helppo – 5/30
 • 16.03.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 4/22
 • 18.03.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 4/22
 • 19.03.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 3/22
 • 12.03.2017 - Kutsu - Vaativa yhdistetty – 5/30
 • 22.03.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 4/30
 • 23.03.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 3/30
 • 27.03.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 5/30
 • 28.03.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 2/30
 • 29.03.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 5/30
 • 30.03.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 3/30
 • 01.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 1/30
 • 09.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 3/30
 • 10.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 3/30
 • 10.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 3/30
 • 26.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 5/30
 • 27.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 5/30
 • 28.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 4/30
 • 29.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 4/30
 • 30.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 4/30
 • 21.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 1/30
 • 22.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 2/30
 • 23.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 3/30
 • 25.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 3/30
 • 27.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 3/30
 • 28.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 4/30
 • 28.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 2/30
 • 29.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 2/30
 • 30.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 1/30
 • 22.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 4/30
 • 26.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 1/30
 • 27.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 2/30
 • 30.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 4/30
 • 26.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 4/30
 • 27.04.2017 - Kutsu - Vaativa koulukoe – 2/30
 • 21.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 3/30
 • 23.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 5/30
 • 24.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 1/30
 • 24.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 4/30
 • 23.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 1/30
 • 26.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 2/30
 • 27.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 5/30
 • 23.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 4/30
 • 25.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 2/30
 • 26.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 3/30
 • 28.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 1/30
 • 21.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 4/30
 • 22.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 1/30
 • 23.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 1/30
 • 26.04.2017 - Kutsu - Vaativa tarkkuuskoe – 5/30
Näyttelymenestys & VSR-Cupit  
 • 30.04.2017 - Kutsu - Noviisi yhdistetty – 1/40 - VSR-CUP
 • 30.04.2017 - Kutsu - Helppo – 8/40 - VSR-CUP
 • 31.03.2017 - Kutsu - Noviisi yhdistetty – 6/43 – VSR-CUP
 • 28.02.2017 - Kutsu - Helppo A – 9/129 – VSR-CUP
 

 

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | Ulkoasun suunnittelu ja toteutus @ Werry | © Hortensian Suomenhevoset | Hevoset ja ihmiset jotka esiintyy kuvissa, eivät liity mitenkään mainittuihin tietoihin | Hevosen kuvat © Viirunen (CC BY-NC-ND 2.0)/span>