SV-II, KEV-II, VSN Ch, EV-II, KTK-II

Herkon Tavi-Tintti, Tintti

Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori Rekisterinumero VH16-018-2042
Väri, säkäkorkeus Rautias, 155cm Omistaja Werry (VRL-12945)
Syntymäaika, ikä 03.10.2013, 3v Kasvattaja Anna Herkko, evm
Painotus Yleispainotus Koulutustaso He A, 110cm, CIC1, Noviisi

Historiaa: ...

Herkon Tavi-Tintti on yksinkertaisesti kiltti ja hyvätapainen suomenhevonen, joka on kaiken lisäksi vielä kuuliainen tilanteessa kuin tilanteessa. Välillä tuntuu olevan niitä päiviä, jolloin Tintti saattaa olla ehkä hieman, mutta vain hieman, hankala. Tätäkin kuitenkin vain ilmenee siten, ettei se anna ottaa tarhasta kiinni tai halua pysyä paikoillaan hoitaessa - kuten se yleensä on. Kapasiteettiä ei myöskään todellakaan puutu Tintiltä! Se taitaa kolmen ratsastuslajin hommat hienosti, eikä tämä petä ratsastajaansa oltiin sitten kotikentällä tai kaukana kotoa kilpailemassa.

Käsitellessä Tintti on sellainen kiva perusputte, jonka kanssa on aina kiva touhuta kaikkea! Normaalisti ori pysyttelee aloillaan hoitaessa, eikä tunnu edes melkein hengittävän - eli pysyy todellakin kuin liimattu paikoillaan! Kuten aikaisemmin mainittu, löytyy myös Tintiltä niitä kurjia päiviä. Tällöin se purkaa vihaansa ja ärtymystä siten, että se ei oikein malta pysyä käytävällä kiltisti, kun hoitaja harjaa tai varustaa sitä. Normaalista Tintti kuitenkin antaa suorittaa harjaamisen ja varustamisen ilman ongelmia, eli joka päivä ei todellakaan mene tuohon kiukutteluun. Vaikka ori antaakin varustaa itsensä suhteellisen helposti, ei se ole koskaan ole ollut suitsien ja kuolaimien fani. Kaikkien on kuitenkin tyydyttävä kohtaloonsa.
Tintti tarhailee mielellään kaverin kanssa tai ilman - toki ehkä mieluiten lauman kanssa siksi, että niitä rapsuttelukamuja löytyisi joka tuutista. Kulkee kiltisti tarhaan taluttajansa kanssa sekä antaa yleensä ottaa myös sieltä kiinni ilman, että pitäisi leikkiä kissa hiiri leikkiä. Kuitenkin jälleen näinä huonompina päivinä sekään ei ole ihan niin yksinkertaista. Taluttaessa yleisesti Tintti käyttäytyy hyvin, eikä yritä rynnätä taluttajansa eteen tai minnekään muualle. Pikemmin saattaa yrittää välillä pysähdellä ja tarttua joka nurkan mehevimpiin rouhekasoihin. Tätä käytöstä ei ole saatu millään pois - harvoin se käskemälläkään kokonaan ruuanmetsästämistä lopettaa.

Kouluratsastus on Tintin yksi suurimmista vahvuuksista. Se mielellään treenaa ja kilpailee helppo a-tasolle asti - toki myös muutama liike vaativa b-tasoltakin sujuu. Ori yleensä on kuuliainen ratsastajaansa kohtaan, mutta toki joskus niitä päiviä löytyy, jolloin se keskittyminen ei ole mitään huippuluokkaa. Parhaimpina aikoina kuitenkin yhteistyö on hieno ratsastajan ja tämän hevosen välillä. Tämän liikkeet ovat erittäin sulavat sekä tasaiset askellajista toiseen. Selässä on helppo istua vaikka omistaisi huonomman tasapainon. Tintti suorittaa liikkeet rauhassa ja varmasti, sekä ori omaa erittäin hyvän tasapainon. Taivutukset ovat ehdottomasti tämän vahvimmista liikkeistä - oli kyse sitten sulku- tai avotaivutuksista.

Tintti on suomenhevoseksi kovan luokan esteratsu, jolta löytyy huikeasti rohkeutta kaikkeen. Mitä esteisiin tulee, tämä ori tarvitsee vain aivot omistavan ratsastajan selkään ja hyvän tien esteelle - tällä tavoin onnistunut hyppy on aika varmasti taattu juttu. Reippaasti kulkeva, mutta varmasti etenevä hevonen, jota ei hetkauta pelottavamatkaan esteet. Hyppytekniikka on yksinkertaisesti aika yksinkertainen; hyppää sopivan kaukaa esteestä, jättää korkeimman puomin ja jalkojen väliin sopivasti ilmarakoa, sekä laskeutuminen on tasainen hyvästä tasapainosta johtuen. Tasapainosta on myös hyötyä tiukissa kurveissa, mitkä eivät tuota kovin paljon vaivaa Tintille.
Maastoestepuolelle Tavi-Tintti on sopiva vaihtoehto monesta syystä, kuten esimerkiksi moneen kertaan mainitun tasapainon ja yhteistyöhaluisuuden takia. Toki orilta löytyy paljon sitä innokkuutta ja onkin ripeä jaloistaan, mutta osaa kyllä rauhoittua ratsastajansa toivomaan vauhtiin. Maastovarmana mitkään vesiesteet tai muut haastavat esteet eivät ole ulkonäön kannalta mikään ongelma. Tintillä on tapana aina sieltä lähtöviivalta päästä sinne maaliviivalle mahdollisimman ripeästi, mutta varmasti.

Mitenkäs tämä oripoika sitten matkustaa, tai entäpä miten tämä reagoi ulkomaailmaan? Matkustaminen onnistuu trailerissa tuosta noin vain ilman kaveria tai heppakaverin kanssa. Pysyy aina tyynenä kopissa eikä ole ollut tapana tehdä mitään tuhoja. Määränpäähän saapuessaan ei sekoa uusista tai vähemmän tutuista paikoista, vaan osaa säilyttää sen sisäisen mielen kohtuun rauhallisena. Tintti on erittäin innokas aina tutkimaan paikkoja, mikä meinaa sitä, että nuuskiminen tulee orin tekemiseksi kun mitään muuta sen ei tarvitse tehdä. Lämmittelyt ja verryttelyt eivät eroa mitenkään kotiolojen rutiineista tai tavoista - kulkee siis ihan ”normaalisti”. Mahdolliset valmennukset, ratsastukset, eläinlääkärit ja kilpailut suorittaa toivotulla tavalla parhaansa mukaan.

 
i. Tivisti evm

157cm, rt

ii. Tilikas evm

160cm, rt

iii. Rannan Tikka evm 160cm, rt iiii. Lentonopeus evm 
iiie. Rannan Raija evm
iie. Riinakas evm 157cm, vrt iiei. Akaski evm 
iiee. Iravia evm 

ie. Jokastiina evm

154cm, prt

iei. Lavilan Aska evm 156cm, vprn ieii. Aski-Asko evm 
ieie. Lavilalainen evm 
iee. Jorpana evm 149cm, vprt ieei. Viljami-Viita evm
ieee. Vieterin Veera evm

e. Herkon Tavis evm

150cm, vrt

ei. Hermanni evm

153cm, prt

eii. Hermando evm 154cm, prt eiii. Hermanni evm
eiie. Lahden Diana evm 
eie. Heltavaara evm 149cm, rt eiei. Vaaras evm 
eiee. Hirpeänä evm 

ee. Herkon Tavallinen evm

148cm, lkk

eei. Leikolas Vallikas evm 150cm, vrt eeii. Valtaisa evm 
eeie. Leikolas Iinas evm 
eee. Herkon Taskamas evm 143cm, lkk eeei. Hilpeätön evm
eeee. Taskomas evm

i. Hyväkäytöksinen, melkein punarautias rautias suomenhevosori Tivisti oli luonteeltaan aina sitä kultaisinta. Siltä ei puuttunut käytöstavat, eikä se koskaan pettänyt käsittelijänsä luottamusta missään vaiheessa. Tivillä oli korkeutta 157 senttimetriä, joka sattui olemaan omistajansa ensimmäisiä niin suuria suomenhevosia, mitä ikinä kasvatustallilla oli ollut siihen asti. Ori oli koulutettu neljään ratsastuslajiin; valjakkoajoon, kouluratsastukseen, esteratsastukseen ja kenttäratsastukseen. Kuitenkin näistä valjakkoajo oli niitä harvinaisin, jossa Tivi kilpaili. Hevonen omisti paljon taitoja kuhunkin lajiin, jota se pääsikin näyttämään monissa kilpailuissa - niin suurissa kuin pienissä. Hyvin aktiivisen kilpailu-uran jälkeen ori siirrettiin jalostuskäyttöön saaden viisi hienoa ja hyvinvoivaa jälkeläistä. Tivin elämä päättyi pahan keuhkokuumeen aiheuttamiin oireisiin 23-vuotiaana.

ii. Tilikas oli rautias, suunnilleen noin 160 senttinen suomenhevosori, joka tunnettiin hyvin kilpailuradoilla ja suurena ruusuke- ja pokaalihirviönä. Tilikas kilpaili monessa eri lajissa - jopa muutamissa raveissa ja lännenratsastuskilpailuissa käytiin kouluratsastus-, esteratsastus-, kenttäratsastus- ja valjakkoajokilpailuiden lisäksi. TIlikakselta siis löytyi hyvin paljon taitoja moneen lajiin, ja siitä saatiin kyllä upeasti menestyvä hevonen vain muutaman vuoden koulutuksen jälkeen. Tilikas oli luonteeltaan kuuliainen ja suhteellisen rauhallinen hevonen, joka säteili sen komeaa ulkomuotoa ja hienoa käytöstä. Kaikin puolin siis tämä ori oli oikein mahtava suomenhevonen! Jalostuskäyttöön siirtyessä se sai kuusi mainiota jälkeläistä. Tilikas lopetettiin 25 vuoden iässä vanhuuden takia.

ie. Jokastiina oli este-, koulu- ja kenttäpainotteinen suomenhevostamma, joka pärjäsi kunkin lajin monissa kilpailuissa. Stiinalle ei ollut väliä, olivatko kilpailut kuinka suuret tai pienet, nimittäin aina keskityttiin siihen olennaiseen, eli sijoittumiseen tai paremmassa tapauksessa voittamiseen. Jokastiina oli korkeudeltaan 154 senttinen ja väriltään punarautias. Tamman luonne oli kiltti ja nöyrä, joka kuunteli yleensä käsittelijänsä tahtoa joka tilanteessa. Toki se aina joskus hieman osaisi kärttyillä takaisin, mutta normaalisti tätä piirrettä ei ollut koko ajan. Stiina siirtyi aktiiviseen siitoskäyttöön kilpailu-uransa jälkeen ja saikin neljä taidokasta varsaa, jotka kaikki näki useissa suurkilpailuissa. Jokastiina menehtyi hiljaisissa merkeissä nukkuessaan pois 23-vuotiaana.

 

e. Herkon Tavis oli 150 senttinen, vaaleanrautias suomenhevostamma, jolta löytyi vauhtia ja suurta elämänhalua joka hetkellä. Tavis oli luonteeltaan siis todella reipas, kuvainnollisesti melkein kuin maantienkiitäjä. Sydäntä siltä ei kuitenkaan puuttunut - se oli erittäin eloisa tapaus kaikin tavoin niin hoitaessa kuin ratsastaessa. Tamman syntyessä oli ollut jotain ongelmia, minkä takia oli pelätty, että Tavis menehtyisi siihen tai nuorella iällä. Näin ei kuitenkaan onneksi tapahtunut, vaan tammasta saatiin koulutettua osaava koulu-, kenttä- ja estetaitaja joka kilpailuun. Tavis oli syntynyt Etelä-Pohjanmaalla, missä se oli myös asunut koko elämänsä ajan. Kyseisessä paikassa myös Tavis oli viettänyt viimeiset päivänsä, kunnes nukkui pois kotilaitumella noin 23 vuoden iässä. Kuitenkin ennen kuin tamma menehtyi, se ehti saada kolme upeaa varsaa.

ei. Hermanni oli punarautias ja 153 senttinen suomenhevosori, joka omisti kuuliaisen luonteen. Eihän siltä puuttunut sitä energisyyttäkään oikein missään vaiheessa, joten Hermanni oli osittain aika haastava ja osittain sitten helppo. Ori osasi käyttäytyä niin hoitaessa kuin ratsastaessa, pienen moista pelleilyä lukuun ottamatta. Hermanni oli syntynyt toukokuussa Lappiin aika pienehkölle suomenhevoskasvatustallille, mutta myyntiin kasvattajan toimesta noin kolmen vuoden iässä Keski-Suomeen. Siellä Hermannin koulutus vietiin loppuun ja sitten aloitettiin aktiivinen kilpaileminen koulussa, esteillä ja kenttäratsastuksessa. Hermannin omistajat olivat hämmentyneet, kuinka paljon orilta löytyi taitoja moneen lajiin - jopa suurkilpailuissa päästiin käymään orin kanssa useampaan otteeseen. Hermanni lopetti kilpailemisen suunnilleen 15-vuotiaana, jonka jälkeen pääsi jalostuskäyttöön saaden kuusi jälkeläistä. Ori lopetettiin 22-vuotiaana pahojen jalkaongelmien takia.

ee. Herkon Tavallinen oli erittäin eloisa tamma, joka sopi moneen lajiin taitojensa takia. Esimerkiksi tamman kanssa kierreltiin este-, koulu- ja kenttäratsastuskilpailuiden lisäksi myös joskus lännenratsastuksessa helpoissa luokissa ja valjakkoajokilpailuissa. Kuitenkin Tivalta löytyi ylivoimaisesti kapasiteettiä kolmeen ensimmäiseen ratsastuslajiin. Tiva oli Etelä-Pohjanmaalla syntynyt suomenhevonen, missä se oli myös saanut koulutuksen ja aloittanut aktiivisen kilpailu-uran. Kasvattajien mielestäni hevonen oli ollut liian arvokas myytäväksi, joten se ei koskaan vaihtanut omistajaa. Tavi oli ulkonäöltään 148 senttinen, liinakko suomenhevostamma, jonka luonne oli energinen. Kovasti ei löytynyt päiviä, milloin tamma ei olisi keksinyt mitään jekkujan, joten tylsää tämän kanssa ei tullut. Tavin ollessa siitoskäytössä, se sai neljä menestyvää jälkeläistä kilpailuradoille. Herkon Tavallinen nukkui pois 24-vuotiaana vanhuksena. 

Jälkeläiset

Tintti on jalostuskäytössä suomenhevostammoille. Astutuksista voi tiedustella mailin kautta

 • ei jälkeläisiä

ERJ-kilpailut (44 sijoitusta, joista 5 voittoja | 1 ERJCUP)

KERJ-kilpailut (44 sijoitusta, joista 6 voittoja)

 • 22.09.2016 - Kutsu - 110cm – 5/40
 • 03.10.2016 - Kutsu - 110cm – 5/40
 • 04.10.2016 - Kutsu - 110cm – 5/40
 • 06.10.2016 - Kutsu - 110cm – 3/40
 • 07.10.2016 - Kutsu - 110cm – 4/40
 • 10.10.2016 - Kutsu - 110cm – 1/40
 • 19.10.2016 - Kutsu - 110cm – 2/40
 • 06.10.2016 - Kutsu - 100cm – 5/30
 • 11.10.2016 - Kutsu - 100cm – 2/30
 • 14.10.2016 - Kutsu - 100cm – 5/30
 • 01.11.2016 - Kutsu - 110cm – 6/40
 • 02.11.2016 - Kutsu - 110cm – 2/40
 • 02.11.2016 - Kutsu - 110cm – 6/40
 • 09.11.2016 - Kutsu - 110cm – 1/40
 • 01.11.2016 - Kutsu - 100cm – 2/30
 • 07.11.2016 - Kutsu - 100cm – 1/30
 • 09.11.2016 - Kutsu - 100cm – 2/30
 • 14.11.2016 - Kutsu - 110cm – 4/30
 • 16.11.2016 - Kutsu - 110cm – 2/30
 • 19.11.2016 - Kutsu - 110cm – 1/30
 • 18.11.2016 - Kutsu - 100cm – 2/60
 • 06.10.2016 - Kutsu - 100cm – 4/30
 • 07.10.2016 - Kutsu - 100cm – 4/30
 • 02.11.2016 - Kutsu - 110cm – 2/29
 • 03.11.2016 - Kutsu - 110cm – 2/29
 • 06.11.2016 - Kutsu - 110cm – 1/29
 • 11.11.2016 - Kutsu - 110cm – 1/29
 • 13.11.2016 - Kutsu - 110cm – 3/29
 • 14.11.2016 - Kutsu - 100cm – 5/30
 • 15.11.2016 - Kutsu - 100cm – 5/30
 • 16.11.2016 - Kutsu - 100cm – 3/30
 • 17.11.2016 - Kutsu - 100cm – 4/30
 • 04.11.2016 - Kutsu - 100cm – 4/40
 • 05.11.2016 - Kutsu - 100cm – 5/40
 • 06.11.2016 - Kutsu - 100cm – 2/40
 • 07.11.2016 - Kutsu - 100cm – 5/40
 • 13.11.2016 - Kutsu - 100cm – 6/40
 • 14.11.2016 - Kutsu - 100cm – 2/40
 • 15.11.2016 - Kutsu - 100cm – 2/40
 • 19.11.2016 - Kutsu - 100cm – 6/40
 • 01.11.2016 - Kutsu - 110cm – 4/28
 • 06.11.2016 - Kutsu - 110cm – 5/28
 • 07.11.2016 - Kutsu - 110cm – 5/28
 • 31.10.2016 - Kutsu - 110cm – 10/228 - ERJCUP
 • 17.09.2016 - Kutsu - CIC1 – 3/32
 • 20.09.2016 - Kutsu - CIC1 – 4/32
 • 26.09.2016 - Kutsu - CIC1 – 2/32
 • 27.09.2016 - Kutsu - CIC1 – 2/32
 • 29.09.2016 - Kutsu - CIC1 – 5/32
 • 25.08.2016 - Kutsu - Helppo – 1/30
 • 26.08.2016 - Kutsu - Helppo – 5/30
 • 28.08.2016 - Kutsu - Helppo – 4/30
 • 16.09.2016 - Kutsu - Helppo – 5/38
 • 05.10.2016 - Kutsu - CIC1 – 4/40
 • 13.10.2016 - Kutsu - CIC1 – 5/40
 • 06.10.2016 - Kutsu - Helppo – 5/30
 • 21.10.2016 - Kutsu - CIC1 – 3/40
 • 08.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 4/30
 • 11.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 3/30
 • 13.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 5/30
 • 21.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 3/23
 • 29.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 2/23
 • 11.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 2/30
 • 12.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 3/30
 • 13.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 5/30
 • 13.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 1/30
 • 15.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 2/30
 • 22.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 3/30
 • 02.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 5/30
 • 03.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 5/30
 • 09.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 1/30
 • 10.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 4/30
 • 13.10.2016 - Kutsu - CIC1 – 6/40
 • 02.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 1/40
 • 09.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 2/40
 • 04.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 3/30
 • 09.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 4/30
 • 03.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 2/30
 • 05.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 4/30
 • 13.10.2016 - Kutsu - CIC1 – 2/29
 • 15.10.2016 - Kutsu - CIC1 – 2/29
 • 19.10.2016 - Kutsu - CIC1 – 1/29
 • 11.11.2016 - Kutsu - CIC1 – 3/30
 • 14.10.2016 - Kutsu - CIC1 – 1/40
 • 15.10.2016 - Kutsu - CIC1 – 6/40
 • 18.10.2016 - Kutsu - CIC1 – 3/40
 • 23.10.2016 - Kutsu - CIC1 – 6/40
 • 30.10.2016 - Kutsu - CIC1 – 5/40

KRJ-kilpailut (45 sijoitusta, joista 10 voittoja)

Näyttelymenestys & VSR-cupit

 • 12.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 15.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 17.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 10.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 12.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 14.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/30
 • 15.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/30
 • 18.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/30
 • 21.09.2016 - Kutsu - Helppo B – 7/50
 • 24.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 2/50
 • 27.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/50
 • 08.09.2016 - Kutsu - Helppo B – 1/40
 • 09.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/40
 • 21.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/40
 • 26.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/40
 • 20.09.2016 - Kutsu - Helppo B – 3/40
 • 12.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/40
 • 13.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/40
 • 14.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 2/40
 • 20.09.2016 - Kutsu - Helppo B – 6/40
 • 01.10.2016 - Kutsu - Helppo B – 1/30
 • 04.10.2016 - Kutsu - Helppo B – 4/30
 • 08.10.2016 - Kutsu - Helppo B – 2/30
 • 08.10.2016 - Kutsu - Helppo B – 4/30
 • 15.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 21.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 2/30
 • 23.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 16.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/40
 • 19.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/40
 • 03.10.2016 - Kutsu - Helppo B – 5/40
 • 26.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/30
 • 28.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/30
 • 11.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 1/40
 • 13.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 2/40
 • 17.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/40
 • 19.09.2016 - Kutsu - Helppo A – 4/40
 • 24.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/30
 • 30.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/30
 • 12.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 12.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 13.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 2/30
 • 14.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 2/30
 • 15.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 5/30
 • 19.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 3/30
 • 20.10.2016 - Kutsu - Helppo A – 2/30
 • 21.09.2016 - SW4 - Iowa (tuom. Spookiness)
 • 05.09.2016 - RCH - Hortensia (tuom. Spookiness)
 • 14.10.2016 - RCH - Hortensia - (tuom. Spookiness)
 • 31.03.2017 - Kutsu - CIC1 – 5/38 – VSR-CUP
 • 31.05.2017 - Kutsu - Noviisi yhdistetty – 5/43 - VSR-CUP
 • 31.05.2017 - Kutsu - Noviisi yhdistetty – 4/73

 

Päiväkirjamerkintä 20.08.2016, kirjoittaja omistaja

Minä järkevänä ihmisenä olin jälleen selaillut myyntipalstaa - joka sattui olemaan minulle suuri heikkous. Suurenmoinen intohimo suomenhevosiin, etenkin mustan värisiin sellaisiin - siis sitä on niin mahdottoman vaikea kuvata, että miksi olen leimautunut kyseisen rodun edustajiin. Tällä kertaa bongasin myyntipalstalta, en mustaturkkista suomiputtea, vaan rautiaan sellaisen. Ilmoituksen kuva kyllä kiinnitti huomioni, sekä itse sisältö sai minut kyllä ajattelemaan, että sopisikohan tämä hevonen meidän Hortensian hevoslaumaan. Tekstissä mainittiin, että tämän kolme vuotiaan hevosen nimi oli Herkon Tavi-Tintti, jota kutsuttiin ihan ain Tintiksi. Nimi oli mielestäni erittäin suloinen, joten jatkoin innolla totta kai lukemista. Kaiken lisäksi siellä mainittiin, että ori oli nuori herrasmies, jolta ei näyttänyt puuttuvan käytöstapoja. Totta kai tekstistä löytyi paljon muuta infoa, mitkä saivat minut päättämään, että otan yhteyttä omistajaan sekä kasvattajaan ja lähden mielelläni katsomaan tätä nelijalkaista. Onneksi vain parin tunnin kuluttua sain vastauksen, että saisin tulla katsomaan oria vaikka heti. Niinpä valmistelin trailerin valmiiksi - siis varmuuden vuoksi jos haluaisin tämän puten matkaani. Mukaani tallilta näin iltapäivällä lähti eräs uusi tallityöntekijä, joka oli kiinnostunut Tintin hoitajapestistä.

Pitkän, vajaa kolmen tunnin ajomatkaan saavuin iltamyöhään Anna Herkon luokse Lappiin. Anna esittelikin hieman itseään, talliansa sekä lopuksi Tintin. Heti ensimmäisenä ajattelin, että onpas ihana ja komea kaveri - ja noh, olin melkein valmis nappaamaan orin matkaani suorinta tietä, mutta halusin vielä suorittaa pienen koeratsastuksen ja kokeilla miten se toimii liinassa. Kaikki mitä Tintillä kokeilin, saivat minut päättämään että tällainen hevonen olisi kyllä hieno lisä. Kuitenkin ennen päätöstäni, annoin uuden tallitytön päästä kokeilemaan Tinttiä. Sanni, eli se tallityöntekijä, vinkui kokeilun jälkeen kovasti, että pääsisikö ori Hortensiaan. Pienen harkinnan jälkeen teimmekin kasvattajan kanssa ostosopimuksen ja lähdimmekin aika pian tämän jälkeen Tintin sekä Sannin kanssa kohti Hortensiaa.

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | Ulkoasun suunnittelu ja toteutus @ Werry | © Hortensian Suomenhevoset | Hevoset ja ihmiset jotka esiintyy kuvissa, eivät liity mitenkään mainittuihin tietoihin | Hevosen kuvat © Suomen Hippos:Eero Perttunen